Vyšší ligy

Premiérové play-off v 1. Lize čeká na Pedagog! S čím do ní vstoupí českobudějovický Pedagog?

SK Pedagog České Budějovice jako nováček v soutěži postoupil mezi 8 nejlepších týmů v druhé nejvyšší soutěži. Českobudějovičtí hokejbalisté poskládali silný tým, ve kterém je hodně vidět Matyáš Malecha. Jaký je to pro něj úspěch, že Pedagog postoupil do čtvrtfinále? A s jakým cílem do něj půjde?

Myslím, že třetí místo je úspěch

Matyáši, jak byste zhodnotil základní část v 1. Lize, v níž jste skončili jako nováček třetí?

Myslím, že třetí místo je úspěch. Základní část jsme odehráli parádně až na 2 zápasy, které jsme ztratili v prodloužení. Jinak jsme podávali slušné výkony.

Je českobudějovický cíl splněn, nebo se ho budete snažit přenést do play-off? Budete se chtít podívat do semifinále?

Na začátku sezony jsme chtěli skončit v první 4. To se nám povedlo. Teď se začíná od nuly. Chceme dojít co nejdál, uděláme pro to vše, co bude v našich silách.

Ve čtvrtfinále narazíte na houževnaté Buldoky, se kterými jste nikdy nehráli. Vy jste však s tímto týmem hrál. Jak podle Vás uspět s Brnem?

S Brnem předpokládám, že to bude hodně silové. Až na pár staříků máme celkem mladý tým. Pevně věřím, že si s Buldoky poradíme.

Autor fotky: Martin Halíř. Jak se předvede nováček v play-off 1. Ligy proti Brnu? A jak svému celku pomůže Matyáš Malecha?

Zkušené hráče v týmu máme

Máte dost silný a zkušený tým na to, abyste zvládli play-off? Co bude podle Vás rozhodovat?

Zkušené hráče v týmu máme, Honzu Nýdla, Davida Kvítka, Jirku Hronka, tihle kluci toho odehráli spoustu, spoustu těžkých a důležitých utkání. Věřím, že nám “mladším” poradí a předají zkušenosti a společně uděláme výborný výsledek za celou sezonou. Rozhodnou góly, kdo jich dá více.

Máte nějakou speciální přípravu před čtvrtfinále? Budou největší roli hrát přesilové hry?

Speciální přípravu nemáme, vše probíhá podobně jako před zápasy základní časti. Přesilové hry častou rozhodnou zápas, takže budou hrát velkou roli.

Vy jste odehráli vyrovnané zápasy jak se Suchdolem, tak Vlčí Smečkou i Ještěry. Budou týmy z druhé divize na stejné úrovni jako na západě?

Těžko říct, druhá divize byla vyrovnanější, když se podívám na body v tabulce. Ale uvidíme, na soupeře a celé play-off se těšíme.