Vyšší ligy

Braun v 1. Lize zase řádil! Za 9 zápasů zapsal 31 bodů

TJ Blatná Datels se i letos může spolehnout na služby Davida Brauna, který za 9 zápasů posbíral 31 kanadských bodů (17+14). Je zároveň nejlepším střelcem celé ligy. Ale ani to nepomohlo Datlům odvrátit 3 prohry. Jak tento borec hodnotí podzimní část? A co vyhlíží v té jarní?

Musel jsem asi nevědomě něčím letní přípravu okořenit

Davide, Vy jste formu z loňské sezóny asi neztratil. Jak jste se v ní dokázal udržet? Je úžasné, že po krátké pauze opět sbíráte body. Za 9 zápasů mít 17+14. Smekám.

Oproti loňské sezóně se na hřišti cítím ještě o trochu lépe, čím to je, to nedokážu říct. V létě jsem se jako každý rok připravoval převážně individuálně, takže jsem musel asi nevědomě něčím tu letní přípravu okořenit. Jinak na hřišti s hokejkou jsem kromě zápasů moc času nestrávil, takže to bude nejspíš přežitek z minulých let.

V čem to tkví? Je to prostě ve Vás nebo jste nějak v týmu domluvení, že přes Vás se bude vše hrát? (smích)

Je víc faktorů, ten hlavní je asi dostatek prostoru na hřišti. Moje role v týmu je taková, že se na hřiště podívám v každé herní situaci. Navíc nás celou podzimní část trápila zranění, takže mi čas na hřišti ještě stoupl a s tím já nemám nikdy problém. Je to logické, čím víc doteků s míčkem, tím větší pravděpodobnost se nachomýtnout u vstřeleného gólu.

Jak hodnotíte podzimní část? 10 zápasů = šesté místo a 20 bodů se skórem 50:29. Máte ještě nějaké zápasy v záloze, ale nečekal jste umístění trochu výše?

Určitě jsme se chtěli stejně jako vloni pohybovat na těch nejvyšších pozicích. Na druhou stranu po loňské sezóně někteří hráči ukončili kariéru, jiní se zranili a že jich nebylo málo. Takže navzdory všem těm faktorům je průběžné šesté místo asi přijatelné. Určitě jsme mohli být výš, ale máme nějaké zápasy k dobru a tudíž vše ve vlastních rukou. Stačí k tomu jen přistoupit tak, jak by se očekávalo od loňského vicemistra.


Loňská sezóna pro nás byla nezapomenutelná jízda s příchutí stříbra

A jak se těšíte na jarní část? Určitě chcete po loňském titulu vicemistrů navázat minimálně stejnou mincí. Už opadla „pachuť“ z loňska po prohraném finále?

Loni jsme si hned v první sezóně nastavili dost vysokou laťku. V týmu panovala obrovská chuť a hodně týmů jsme dokázali překvapit. Letos už to není takové, na zápasy nejezdíme v roli outsiderů, ale mnohdy naopak a kdo hraje nějaký sport, ví, že v roli favorita je to vždy o chlup těžší. Pachuť z loňského finále za mě osobně ani nenastala. Ano, prohrát těsně před vrcholem bolí, ale loňská sezóna pro nás byla nezapomenutelná jízda s příchutí stříbra.

A jak se Datlové budou připravovat přes zimu? Prozraďte prosím.

Tak asi jako každý tým si do nového roku dáváme pauzu. Teď jsou před námi Vánoce, je třeba pořádně odpočnout. Já osobně bych mohl sportovat každý den, ale v tomhle období moc rád vyměním pohyb za vánoční cukroví. Od nového roku je v plánu nějaká forma přípravy, doufám, že k tomu přistoupíme zodpovědněji než v létě a dokážeme se na jarní část kvalitně nachystat. Z loňské sezóny víme, že sezóna se hrála téměř do konce června, takže je třeba být řádně připraven.