Vyšší ligy

Hlavně to, že se právě hokejbalem bavíme, to je náš klíč k úspěchu, hodnotí podzimní část kapitán Suchdolu Matěj Tácha

SK Suchdol nad Lužnicí se po podzimní části 1. Ligy umístil na první příčce celé soutěže. Jihočeši odehráli 12 zápasů a mají 29 bodů. Po loňské bronzové medaili Jihočeši určitě míří ještě výše. Matěj Tácha, kapitán celku, podzimní část analyzuje. Co vidí za dobrými výkony a výsledky?

Okolnosti se mají tak že je jen těžko k sehnání trenér s potřebnou licencí pro první ligu

Matěji, Vy jste aktuálně nejvíce zodpovědný za vedení suchdolského A týmu. V současné době nemáte trenéra. Co za tím je?

Okolnosti se mají tak, že je jen těžko k sehnání trenér s potřebnou licencí pro první ligu, momentálně je na ni přihlášen náš hráč Kuba Laurinc.

Vrhněme se ale na vaše skvělé podzimní výkony. Po 12 zápasech jste získali 29 bodů a přezimujete na prvním místě. Hokejbalem se bavíte. Co vidíte za dobrými výkony?

Hlavně to, že se právě hokejbalem bavíme, to je náš klíč k úspěchu. Vyzdvihnul bych tady celý tým za to, jakou máme partu, ale přeci jen jedno jméno zmínit musím. Kuba Kovárník, který k nám přišel před sezónou, je velká posila jak do hry, tak do kabiny.

Jste nejvíce ofenzivním celkem soutěže. Ale i tak nedostáváte mnoho branek. Prohráli jste jenom jednou za tři body, dvakrát jste ztratili bod. Jaké zápasy byly nejtěžší?

Jediná prohra za tři body v Ústí nás mrzí hodně. Jinak bych zmínil zápasy proti Novému Strašecí, v těchto zápasech jsme měli problémy.

Je podle Vás letošní ročník 1. Ligy ještě více vyrovnaný než ty předchozí? A jaké to je hrát celorepublikově?

Určitě ano, stačí se podívat na tabulku a můžeme vidět, že je to bodově našlapané a myslím, že i týmy ze spodu tabulky neřekly určitě poslední slovo.

Jaro pro nás bude teprve pořádná zkouška

Vy jste loni získali bronz, ale po aktuálních výsledcích určitě míříte až k titulu. Co plánujete na jaro a jak se těšíte na play off?

Jaro pro nás bude teprve pořádná zkouška, po zimní dlouhé pauze začínáme takřka od začátku. Loňský bronz pro nás byl velký úspěch a minimálně ten chceme letos zopakovat. Nad play-off momentálně vůbec nepřemýšlíme, náš úkol je zakončit základní část na co nejlepší příčce, poté se můžeme o play-off bavit.

Jak bude v Suchdole probíhat zimní příprava?

Zimní příprava bude v Suchdole probíhat klasicky jako každý jiný rok. Někteří na sobě budou pracovat, někteří přijdou v březnu a budou okolo sebe koukat a pak tu máme kluky z Kertu, kteří dostanou nálož.