Vyšší ligy

Nebýt druhé třetiny, tak to bylo 1:1, říká Matyáš Malecha o Českém poháru proti Kertu

Jarní část 1. Ligy startuje. České Budějovice budou mít v prvním jarním zápase možná lehčí výhodu, protože již odehrály jeden zápas, a to proti Kert Parku v Českém poháru. Jaké vyhlídky Jihočeši mají v čele s Matyášem Malechou? Jak se těší na první jarní duel? Více v rozhovoru.

Cílem je probojovat se do play-off

Matyáši, jarní část 1. Ligy se blíží. Jak v Českých Budějovicích proběhla zimní příprava? Na co jste se zaměřovali?

Příprava proběhla klasicky na hřišti a začali jsme hned po novém roce. Zaměřili jsme se vždy na to, co nám dovolil počet hráčů, především na hru.

V jakém rozpoložení je váš celek. Vy jste momentálně trenérem týmu, jak se toto upeklo?

Jako trenér jsem vedený a musím absolvovat nějaké semináře. Nicméně je to pouze z administrativní stránky. Trenéři se k nám bohužel nehrnou a někdo tu licenci mít musí.

Vy jste vstoupili do čtvrtfinále Českého poháru proti Kert Parku. S mistrem jste drželi krok jednu třetinu. Podlehli jste 6:1. Jak zápas hodnotíte? Byla to dobrá příprava pro 1. Ligu?

Nebýt druhé třetiny, tak to bylo 1:1. (smích) Ale rozhodly samozřejmě zkušenosti hráčů z Kertu. Příprava na první ligu ideální. Škoda jen, že los dopadl, jak dopadl. Kdybychom Kert mohli přivítat na našem hřišti, určitě by tam byla skvělá atmosféra, a hlavně svátek pro náš klub a fanoušky.

Rozhodně chceme zápas vyhrát a začít jarní část úspěšně

V tabulce jste na 11. místě, které nezaručuje ani play off. Ztrácíte 3 body na Mladou Boleslav, která má ještě zápas k dobru. Budete se tedy snažit dohnat podzimní klopýtnutí. Co si dáváte za svůj cíl?

Cílem je probojovat se do play-off. Podzim se nám moc nepovedl, tak snad na jaře se nám bude dařit.

V prvním jarním duelu k vám na hřiště přijede Kometa Polička, která vás loni vyřadila ve čtvrtfinále play off. Co od duelu čekáte? Těšíte se na něj?

Rozhodně chceme zápas vyhrát a začít jarní část úspěšně. Nicméně nečekám nic jednoduchého, Polička je nepříjemný soupeř.

Vy letos nastupujete pouze za Pedagog. Neplánujete návrat do Extraligy – Dobřany nebo Prachatice?

Návrat momentálně neplánuju. Ty časy, kdy jsem na hokejbale trávil celý víkend, jsou pryč.