Vyšší ligy

Věřím, že zabereme a ještě se porveme o udržení Extraligy, říká Jiří Štěpánek

Prachatice půjdou do jarní části CROSSDOCK Extraligy z posledního místa, mají ale zápas k dobru. Nejproduktivnější hráč týmu Jiří Štěpánek vnímá tuto sezónu jako náročnější než předchozí, na podzim mužstvu komplikovala situaci také zranění. Nyní už ale vyhlíží první utkání po zimní pauze.

Podzim byl náročný už jen z toho důvodu, jak se skládala sestava

Jirko, zimní přestávka se blíží ke konci, o víkendu už se zase rozběhne CROSSDOCK Extraliga, kterou v Prachaticích hrajete druhou sezónu. Je těžší než předchozí?

Letošní sezóna je určitě velmi těžší než loni. Máme o dost mladší tým a mnoho zraněných.

V podzimní části jste s týmem vyhráli jen jedno utkání, když jste na domácím hřišti porazili Plzeň. Doma jste také získali bod v zápase proti Karviné, ale více bodů jste si na své konto nezapsali. Jaký byl podzim z Vašeho pohledu?

Podzim byl náročný už jen z toho důvodu, jakým způsobem se skládala sestava na každý zápas. Některé zápasy byly z naší strany dobré, ale bohužel bylo znát, že jsme se nescházeli na trénink.

Jak jste zmínil, na podzim jste do některých zápasů nastupovali v oslabené sestavě, zapojovali jste hodně mladé hráče. Posílil se tým přes zimní pauzu?

Bohužel žádné posily nemáme, ale někteří kluci to znovu na jaře opráší.

Pauza byla dlouhá a rozhodně se zase těšíme na zápasy

Do jarní části vstoupíte už v sobotu. Jak jste se na druhou část sezóny připravovali? Co bylo náplní přípravy?

Tréninky jsme měli třikrát týdně, z toho jednou na hřišti. Poslední dva víkendy před zahájením soutěže jsme měli dvoufázové tréninky na hřišti.

S mužstvem jste zatím na posledním místě, na jedenácté vám ale chybí jen bod a máte odehrané o utkání méně. Věříte, že na jaře budete silnější a dostanete se výše?

Věřím, že zabereme a ještě se porveme o udržení Extraligy v Prachaticích a snad začneme doma sbírat co nejvíce bodů.

Jarní části zahájíte na hřišti Svítkova, kde do soutěžního utkání nastoupíte skoro po třech měsících. Jak se zase těšíte na zápasy? A co bude důležité, abyste ve východních Čechách uspěli?

Tak pauza byla dlouhá a rozhodně se zase těšíme na zápasy. Každý má radši zápasy než tréninky. Budeme muset na hřišti nechat všechno, abychom mohli uspět v Pardubicích, protože Svítkov je opravdu kvalitní a mladý tým.