Český pohár

Jihočeši se do další fáze Českého poháru nepodívají!

Jedinou naději jižních Čech na postup do čtvrtfinále Českého poháru byl prvoligový Suchdol a HBC Prachatice. Suchdolští hráči vyhořeli na druholigových Datlech a Horalové neodolali síle extraligových Dobřan. Suchdol byl jasným favoritem zápasu, ale Blatná byla připravenější.

Blatná vyřadila Suchdol nad Lužnicí!

SK Suchdol nad Lužnicí – TJ Blatná Datels 5:6 (1:2,1:2,3:2)

Střely na branku: 29:27, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 5:3, Využití: 0:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 0

Branky a nahrávky: 8. Apfelthaler (Bednář), 30. Laurinc (Tácha, Hadač), 37. Mátl (Tácha, Bednář), 42. Kalát (Laurinc, Apfelthaler), 43. Kalát (Apfelthaler) – 11. Říha (Samec), 15. Říha (Braun), 25. Maňaska (Vinter), 29. Samec (Maňaska), 32. Maňaska (Vinter, Samec), 34. Vaníček (Braun)

Na velmi pikantní utkání se těšili hráči ze Suchdola a Blatné. Tyto dva týmy se znají z minulosti, což potvrdil i průběh zápasu. Namotivovaní druholigoví hráči z Blatné nejdříve inkasovali, ale do konce první třetiny však vystřelil vedení Říha. Suchdol nebyl ve své kůži a v prostřední periodě přišly dvě branky hráčů z Blatné. Nejdříve se prosadil Maňaska a ve 29. minutě Datlové vedli 1:4, když dal gól Samec. Na rozdíl dvou branek ještě ve 30. minutě snížil Laurinc. Suchdol si však nepohlídal start poslední dějství a dovolil Datlům jít do vedení 2:6, což asi nikdo nečekal. Domácím se nakonec povedlo vstřelit ještě 3 branky, čímž stáhli náskok soupeře, ale vyrovnávací branka v závěru duelu nepřišla.

Foto: Martin Halíř. Suchdol se natahoval po vyrovnání, to ale proti Blatné nepřišlo.

Foto: Martin Halíř. HBC Prachatice na Dobřany nestačily a v Českém poháru končí.

Dobřany nedopustily překvapení proti Horalům!

TJ Snack Dobřany – HBC Prachatice 6:2 (0:1,4:0,2:1)

Střely na branku: 28:24, Vyloučení: 2:3, Přesilovky: 3:2, Využití: 3:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 10

Branky a nahrávky: 19. Malecha (Šlehofer V. st.), 21. Voves (Šlehofer V. ml., Šlehofer V. st.), 28. Kovářík J. (Šlehofer V. ml., Šlehofer V. st.), 30. Voves (Kovářík D.), 35. Duchek (Voves), 36. Šlehofer V. ml. (Kovářík J., Malecha) – 1. Štěpánek J. (Valek), 31. Bušek (Švácha)

Dobřany vstoupily do zápasu vlažně, což po 20 sekundách potrestal prachatický Jan Štěpánek. Šneci se naladili na dobrou vlnu až po vyrovnání Malechy a poté začal dobřanský kolotoč, ve kterém bylo nejvíce vidět duo otce a syna Šlehoferových. Tito dva borci svým spoluhráčům ve 2. části zápasu naservírovali 4 branky a Horalové najednou prohrávali o 3 branky. Na to kosmeticky zareagoval Bušek, poté však Dobřany vstřelily další dvě branky a bylo hotovo.