Český pohár

Osmifinále Českého poháru rozlosováno! Kdo postoupí mezi osm nejlepších týmů?

5. listopadu se odehrály poslední zápasy 2. kola Českého poháru, v němž 32 týmů ze všech soutěžních úrovní bojovalo o postup mezi 16 nejlepších. Hned 3 extraligové týmy vypadly z kola ven, do 3. kola respektive osmifinále postoupily jen 2 prvoligové celky a 5 druholigových!

Tři extraligové týmy končí hned po 2. kole!

Ve 2. kole Českého poháru bylo k vidění 16 duelů. Druholigový Olymp z Jindřichova Hradce si vyšlápl na extraligové Prachatice, které sice k utkání nenastoupily v plné síle, ale na to se historie neptá. Obhájce prvoligového titulu z Poličky přestřílel dalšího extraligistu z Pardubic, jež vsadily na dravé mládí pro sběr dalších cenných zkušeností. Letohrad čelil výborně hrajícím Ježkům, kteří po sympatickém výkonu na domácím hřišti prohráli 1:3. Souboj druholigových týmů ze severu Čech mezi Berany z Ústí nad Labem a Pantery z Kadaně nabídl dramatickou zápletku, která dospěla až do nájezdů, v nichž vítězství oslavili ústečtí hokejbalisté.

Třetí do party z nejvyšší soutěže mužů CROSSDOCK Extraligy, který vypadl ve 2. kole, byl Hradec Králové. V okleštěné sestavě nestačil na domácí Rafany, kteří Pirátům nasázeli 9 gólů! Zbylá šestice extraligových družin potvrdila rolí favoritů. Pořádně se rozparádila Karviná, která v Malenovicích nic nepodcenila a rozstřílela Čamlíky 9:2. Kladno pak uspělo na půdě druholigových plzeňských Litic 10:2.

3. kolo nabídne další atraktivní bitvy.

Hned po konci 2. kola bylo nalosováno 3. kolo. Osmifinálovým soubojům byly stanoveny termíny v rozmezí 11. 11. - 26. 11. 2023. Utkání lze odehrát po vzájemné domluvě kterýkoliv den v tomto termínu, přičemž v případě nedohody je hlavním hracím dnem datum 17. 11. 2023, tedy přespříští sváteční pátek. Už teď je ale jasné, že dojde k termínovým kolizím, protože Kert Park s Letohradem dohrávají 17. listopadu odložené 6. kolo CROSSDOCK Extraligy.

Detailní informace o všech kolech a způsob losu naleznete v propozicích, které jsou součástí přílohy tohoto článku. Los 4. kola - čtvrtfinále - pak proběhne v pondělí 5. 12. 2023, přičemž 4. kolo by mělo mít data odehrání v rozmezí 17. 2. - 3. 3. 2024 (6 hlavních hracích dnů s možností odehrát utkání kdykoliv v tomto termínu s hlavním termínem 25.2.2023).

Domluvené termíny s časy zápasů musí postupující týmy vykomunikovat do pátku 10.11.2023.

Přesné časy a datumy zápasů zde!