Vyšší ligy

Moc se na nás zatím neusmívá štěstí, říká Petr Davídek z Pedagogu a věří ve výkonnostní obrat

Hokejbalisté z Českých Budějovic nezažívají dobrý vstup do prvoligové sezóny. Jihočeši ze sedmi zápasů nevyhráli ani jeden. V tabulce mají pouze bod, což svědčí o velké nepohodě. Kde to Pedagogům skřípe? Odpověď hledá brankář Petr Davídek.

Začátek sezóny nás nezastihl úplně v nejlepší formě

Petře, Vy se v aktuální podzimní části velmi trápíte. Po získání významného sponzora se vám vůbec nedaří. Prohráli jste všech 7 zápasů. Určitě to má vliv i na pohodu v kabině.

Začátek sezóny nás nezastihl úplně v nejlepší formě. Je to z části dáno i tím, že naše hřiště bylo v rekonstrukci a my nemohli trénovat. Pohoda v kabině po takovém začátku není určitě ideální, ale věříme, že se nálada zvedne jako i naše výsledky a budeme stoupat tabulkou vzhůru.

Vaše skóre 18:39 mluví za vše. Co vám ve hře podle Vás chybí oproti minulé sezóně? Co budete chtít zlepšit?

Moc se na nás zatím neusmívá štěstí, které je potřeba k tomu, abychom ty vyrovnané zápasy dotáhli do zdárného konce. To skóre není úplně ideální, ale všichni v kabině věříme, že se to otočí, když budeme makat a půjdeme tomu naproti.

Do play off se v této sezóně dostane pouze 10 týmů a vy jste zatím na 13. místě. Připouštíte si, že byste letos do play off nemuseli postoupit?

Zatím naše postavení v tabulce není takové, jaké bychom si představovali, ale určitě pomýšlíme na pozice zajišťující play-off. Jsme v probíhající sezóně a ještě se může stát mnoho.

Snažíme se v každém zápase odvést maximum

Vy se snažíte vašemu celku pomoct v brankovišti, ale forma týmu se odráží i ve vašich statistikách. I tak si držíte úspěšnost zákroků v konkurenceschopné úrovni. Jak se cítíte v bráně, když je situace taková, jaká je?

Bohužel ani má forma není taková, jakou bych si přál a jakou by si přáli v kabině. Sám za sebe nejsem spokojený s mými výsledky v brankovišti, ale věřím, že se to postupně bude zlepšovat a dostaneme se jako tým do pohody a výsledky přijdou.

V listopadu vás čekají ještě tři zápasy. Určitě je budete chtít vyhrát. Věříte si?

Snažíme se v každém zápase odvést maximum pro to, abychom uhráli ten nejlepší možný výsledek. Naše hra se postupem času zvedá a určitě budeme bojovat o všechny možné body z posledních zápasů podzimu.