Vyšší ligy

Nejvíce nás tlačí bota v proměňování vyložených šancí a hlavně v marodce, neskrývá Jan Štěpánek

V polovině základní části CROSSDOCK Extraligy se Prachatice nacházejí na poslední pozici. V minulém utkání bojovaly se sousedními Dobřanami, které byly úspěšnější. Prachatičtí hráči nastoupili v omlazené sestavě, jako kapitán je vedl osmnáctiletý Jan Štěpánek. Ten se o situaci týmu rozpovídal více.

Myslím si, že mladí kluci se s tím popasovali statečně

Honzo, v polovině základní části máte na svém kontě čtyři body a jste na posledním místě. Kde vás nejvíce tlačí bota?

Tak nejvíce nás tlačí bota v proměňování vyložených šancí a hlavně v marodce. Máme dost zraněných hráčů, např. Pavel Šilhán, Radek Sitter... Také někteří hráči mají jiné záliby než hokejbal, což je veliká škoda. A mladí hráči, když dostanou příležitost, tak ji nechytí za správný konec. Samozřejmě ne všichni.

V sobotu jste se utkali s Dobřany, se kterými jste v tabulce sousedili. V souboji o důležité body jste se dostali do vedení, ale pak se prosazoval jen soupeř. Co rozhodlo o vítězi?

Sestava, hráli jsme převážně v juniorské sestavě. Navíc junioři měli už jeden zápas v nohách, ale na to se vymlouvat nedá.

Jak zmiňujete, v západních Čechách jste se představili s hodně mladým týmem doplněným zkušenými hráči. Někteří spoluhráči odehráli premiérové utkání v CROSSDOCK Extralize. Jak jste byl spokojený s výkonem omlazeného týmu?

Příjemně spokojen, až tedy na výsledek. Nerad prohrávám, ale myslím si, že mladí kluci se s tím popasovali statečně a dali do toho maximum. A jak říkáte, pro někoho to byla premiéra a nevěděl, co od toho čekat.

Jan Štěpánek působí v CROSSDOCK Extralize už druhou sezónu a patří k nejproduktivnějším hráčům týmu. Autor fotky: HBC Prachatice.

Pořád se snažím všechno vyhrát, a to za jakýchkoliv okolností

V osmnácti letech jste mužstvo vedl jako kapitán. Byl jste zvolený právě vzhledem k tomu, že hodně spoluhráčů bylo kolem Vašeho věku a mohl jste jim tak pomoct k lepší adaptaci v týmu?

Tak to vůbec nevím, jestli to mělo účel pomoct, ale každopádně, jak říkám kluci to odmakali se ctí a to všichni.

V naší nejvyšší hokejbalové soutěži nastupujete druhou sezónu. Letos ještě působíte v Extralize juniorů, 2. lize a objevil jste se také v 1. lize. Jsou rozdílné vaše role v těchto soutěžích?

Role je pořád stejná. Ať je to jakákoliv soutěž dávám do toho svoje maximum. Samozřejmě se soutěže liší kvalitou, ale to nic nemění na mé roli. Pořád se snažím všechno vyhrát, a to za jakýchkoliv okolností, i když to někdy na mém obličeji nevypadá (smích).

Před koncem podzimní části vás ještě čekají tři zápasy. S čím do nich půjdete? Jaké jsou vaše cíle před zimní přestávkou?

Určitě už musíme bodovat. Přestává mě bavit se koukat na druhé, jak se radují, taky bych rád už zažil ten pocit vítězství.