Vyšší ligy

V každém utkání střídáme dobré pasáže s horšími, to nás stojí spoustu bodů, říká prachatický Jan Bárta

Prachatice o víkendu na minulé domácí utkání nenavázaly a v televizním zápase na ČT sport plus prohrály s Hostivaří. Přesto si z něho podle Jana Bárty mohou odnést do dalších soubojů pozitivní poznatky. Jeden z nejproduktivnějších hráčů týmu se rozpovídal i o tom, co mužstvu dělá problémy.

Poctivým výkonem můžeme hrát vyrovnanou partii téměř s každým

Honzo, s Prachaticemi jste v osmi zápasech zatím vybojovali čtyři body a nacházíte se v dolní části tabulky. Co vám dělá největší problémy, že jste nezískali více bodů?

Myslím si, že podat soustředěný a stoprocentní výkon po celých 45 minut utkání. V každém utkání střídáme dobré pasáže s horšími, které nás bohužel stojí spoustu zápasů a důležitých bodů.

Před televizními kamerami ČT sport plus jste o víkendu prohráli s Hostivaří, která vede extraligovou tabulku. Jaké to bylo utkání z Vašeho pohledu?

Do utkání jsme vstoupili dobře a aktivně. Bohužel pro nás není Hostivař na prvním místě náhodou a sebemenší skuliny v naší obraně nekompromisně trestala, čímž si ve finále vypracovala dostatečný náskok. I když jsme se ji herně a možná i počtem šancí vyrovnali, na body to bohužel nestačilo.

Na začátku třetí třetiny jste snížil. Další míček jste dostali do branky až v závěru a už jste se nedotáhli, ale žádný gól už jste také neinkasovali. Je něco, so si chcete z této výsledkově povedené části přenést do dalších zápasů?

Z utkání si určitě můžeme odnést poznatek, že poctivým a týmovým výkonem můžeme hrát vyrovnanou partii téměř s každým. I když tomu výsledkově první dvě třetiny nenapovídají, ukázali jsme, že agresivní a běhavý hokejbal, kterým bychom se rádi prezentovali, se dostane pod kůži každého soupeře.

Jan Bárta vpravo vstřelil před kamerami ČT sport proti Hostivaři gól. Aktuálně je nejproduktivnějším hráčem Horalů. V 8 zápasech nastřílel 4 góly a navrch přidal nahrávku. Zdroj fotky: HBC Prachatice.

V prachatickém hokejbale vidíme potenciál do budoucnosti

V minulém domácím souboji proti Plzni se vám dařilo a poprvé v sezóně jste vyhráli. Vy jste vstřelil vítěznou branku. V čem byl odlišný od těch, které jste nedotáhli do vítězného konce?

V utkání s Plzní jsme se téměř dokázali vyvarovat individuálních a systémových chyb celý zápas, což byl pro nás zaklad úspěchu. I když jsme v utkání prohrávali, tak jsme ho týmovým výkonem dokázali otočit. Bohužel se nám to zatím povedlo pouze v tomto zápase, což nás výsledkově sráží dolů.

V CROSSDOCK Extralize mužů nastupujete s týmem druhou sezónu. Čeho byste v letošním ročníku chtěli dosáhnout?

Primárním cílem pro tuto sezónu je jednoznačně záchrana. V prachatickém hokejbale vidíme potenciál do budoucnosti, pro což mluví kvalitní mládežnická základna i velmi pěkné zázemí. Nadstavbou by pak pro nás byl boj o play off osmičku.

V sobotu vyjedete do Letohradu, který nyní prohrál tři zápasy v řadě. Co v utkání bude podle Vás rozhodovat?

Herní disciplína. Letohrad je bezesporu kvalitní soupeř, loni nehrál finále náhodou. My v týmu nemáme individuality, které by byly schopné samy rozhodnout zápas, nicméně je to už asi trochu klišé, ale v našem případě tím opět bude zodpovědný týmový výkon.