Český pohár

Datlové se do finále Českého poháru nedostali, v boji o bronz se jim taky nedařilo

Na kladenském hokejbalovém stadionu se před pár dny odehrálo Final four Českého poháru, kde si svou účast zasloužili blatenští Datlové. Blatná v semifinále padla s Hostivaří. Proti extraligovému Kladnu se jí taky nedařilo. Datlové tak skončili čtvrtí.

TJ Blatná Datels vs. HBC Hostivař 2:7 (2:2, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 1. Vinter (Vaníček), 12. Vaníček (Vinter) – 3. Čejka (Pátek, Kucharčík), 10. Čejka (Kucharčík, Kudela), 26. Čejka, 33. Dostál (Potekhin, Hrabár), 35. Dostál, 35. Kucharčík (Čejka, Ferfecki), 45. Kubeš (Mikšovský, Grepl).

Střely: 27:45, vyloučení: 2:4, přesilovky: 3:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 108.

Do semifinále Českého poháru nejprve vstoupily Blatná a Hostivař. Diváci viděli první branku už v první minutě, když časomíra odpočítala jen 38 vteřin a Vinter poslal Blatnou do vedení. Dvěma góly pak skóre otočil Čejka, ale ještě před první přestávkou se po střele Vaníčka vlnila síť za zády hostivařského gólmana. Ve druhé části dokončil hattrick Čejka a znovu zařídil hostivařským hráčům náskok. Ti vstoupili skvěle také do třetí patnáctiminutovky, dvěma góly rozradostnil své fanoušky Dostál. Na něj navázal Kucharčík a v poslední minutě se prosadil také Kubeš. Hostivař si tak zahraje o zlato, prvoligová Blatná o třetí místo.

TJ Blatná Datels vs. HBC Kladno 2:6 (2:3, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Bauš (Říha, Tabášek), 14. Pangrác (Matějka, Maňaska) – 8. Daníček (Špaček, Dědič), 9. Pospíšil (Špaček), 14. Důras (Schnaubelt, Dědič), 19. Pospíšil (Drechsler, Pražák), 32. Procházka (Pražák, Dědič), 42. Adam (Pospíšil, Teinitzer).

Střely: 8:35, vyloučení: 5:1, přesilovky: 1:5, využití: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 115.

O bronzové medaile se na kladenském hřišti nejprve utkaly Blatná s Kladnem. Domácí otevřeli skóre v osmé minutě, do vedení je poslal Daníček. Uběhlo jen sedmnáct vteřin a skóre se měnilo znovu, na druhé straně odpověděl Bauš. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, v deváté minutě vrátil Kladnu náskok Pospíšil. Poté se před první přestávkou oba týmy prosadily ještě jednou. Ve druhé části navýšil vedení Kladna Pospíšil, ve třetí využili kladenští hráči dvě přesilové hry. Blatná už pak recept na kladenského gólmana nenašla a bronz tak vybojovalo Kladno.