Vyšší ligy

Sezóna to bude jistě náročná, boj o postupovou osmičku bude vyrovnaný, vyhlíží prachatický trenér Petr Kafka

Prachatice se v minulé sezóně zachránily v Extralize mužů a od srpna se už připravují na další. Před novým ročníkem přivedly trenéra Karla Manharta, na trenérské lavičce bude nadále působit také Petr Kafka. Ten se rozpovídal nejen o změnách, ale také o přípravě.

Vím, že se získané zkušenosti budou hodit klukům i v naší druhé sezóně

Pane trenére, minulou sezónu se vám s Prachaticemi podařilo udržet v Extralize mužů. Jaké zkušenosti vám první ročník v naší nejvyšší hokejbalové soutěži přinesl?

Těch zkušeností byla celá řada, já osobně jsem se hodně naučil jak po sportovní, tak po lidské stránce. Vím, že se získané zkušenosti budou hodit klukům i v naší druhé sezóně, která bývá těžší, než ta první. Určitě to je, že se musí makat, hodně makat, pak určitě věřit, jít společně za jedním cílem a v neposlední řadě se nikdy nevzdat.

Před novou sezónou přišel do Prachatic trenér Karel Manhart, se kterým budete spolupracovat. Jak probíhala jednání?

S Karlem vedl jednání Míra Kotlík a po MS jsme si plácli. S Karlem k nám přichází obrovská zkušenost, která, jak věříme, pomůže celému klubu.

Některé týmy už také ohlašují první hráčské posily. Chcete tým také na některých pozicích posílit?

Ještě nějaká jednání probíhají, o jejich výsledku se rozhodne v nejbližších dnech.

Věřím, že hráči budou na sezónu dobře připraveni

V další sezóně už se play down hrát nebude. Je pro vás prioritou dostat se do play off a mít co nejdelší sezónu?

Stejnou prioritou to bude i pro ostatní týmy. Sezóna to bude jistě náročná a boj o postupovou osmičku bude vyrovnaný do posledního kola. Samozřejmě věřím v postup do play off a to, jak to nakonec dopadne, ukáže čas.

S týmem nyní absolvujete přípravy. Jak se chystáte na další sezónu v Extralize?

Od srpna máme dva tréninky na hřišti. Chodíme ještě do posilovny a máme kruhový trénink. Jsou nastaveny čtyři tréninky týdně. Věřím, že hráči budou na sezónu dobře připraveni.

Další sezóna začne už za měsíc. Odehrajete před začátkem také nějaká přípravná utkání?

Tuto sobotu se u nás v Prachaticích uskuteční XI. memoriál Vladimíra Hniličky, který se normálně koná na českobudějovickém Pedagogu. Tam právě probíhá rekonstrukce, proto došlo k dohodě mezi HBC Prachatice, SK Pedagog a Milanem Hoffmanem a turnaj se uskuteční v naší aréně. V soboru 19.8. odehrajeme přípravné utkání s HBC Plzeň, které se bude konat v Písku.

Prachatice v uplynulé sezóně ve druhém kole play down porazily Hradec Králové a v Extralize mužů budou bojovat také v další sezóně. Autor fotky: HBC Prachatice.