Vyšší ligy

Prachatice zachránily Extraligu! Blatná ve famózní jízdě 1. Ligou skončila pod vrcholem

Jak se dařilo celkům z jižních Čech ve vyšších soutěžích? Jaká pro ně byla sezóna 2022/23? Jakých úspěchů dosáhly? Více se dočtete v článku.

Extraliga mužů

Jediným jihočeským zástupcem v Extralize jsou jihočeští Horalové, kteří po základní části byli předposlední. A tak se nevyhnuli krutému play down, v němž nejdříve třikrát padli s Plzní. Série o udržení Extraligy vyvrcholila v pětizápasovou sérii, v níž se radovali Jihočeši.

Prachatice si udržely extraligovou příslušnost. Zdroj fotky: HBC Pracahtice.

1. Liga

Ve druhé nejvyšší soutěži jste měli tři zástupce, kterým se velmi dařilo. V základní části, tedy v divizi západ, vládl nováček z Blatné. Ten z 21 zápasů získal 48 bodů a byl jasně nejlepším týmem. Druhý skončil SK Suchdol nad Lužnicí, který si vedl podobně. České Budějovice se musely po základní části smířit s pátou příčkou. Ta jim vynesla předkolo proti Berounu, v němž Pedagog dominoval. Následně však narazil na Poličku, která jej vyřadila. SK Suchdol nad Lužnicí ve čtvrtfinále svedl bitvu s Mladou Boleslaví. Nakonec se radovali Jihočeši. Blatná zase lehce přešla přes Brno. SK Suchdol nad Lužnicí jako další jihočeský celek narazil na poličskou Kometu. Jihočeši podlehli Východočechům 1:3 na zápasy. Blatná svedla derby proti Vlčí smečce. Datlové měli vše ve svých rukou, ale sérii nechali dojít do pátého duelu, v němž si byli jistí a zvítězili. Ve finále Datlové prohráli jako třetí jihočeský celek s SK Kometa Poličkou. Datlové byli stříbrní a Suchdol nad Lužnicí bronzový.

Vicemistři z Blatné. Zdroj fotky: TJ Blatná Datels.