Český pohár

Blatná nastoupí ve Final 4 Českého poháru proti třem extraligovým týmům

V rozmezí dubna a května se odehrálo čtvrtfinále Českého poháru, v němž dominovali víceméně favorité jednotlivých zápasů. Toto kolo ukázalo, kdo se bude o Český pohár prát na Final 4. Vedle tří extraligových týmů – Hostivaře, Svítkova a Kladna – na závěrečném turnaji uvidíme i vicemistra z Blatné.

Čtvrtfinále Českého poháru

Suchdol se držel Hostivaři na dostřel

Sobota 8. dubna 2023

HBC Hostivař – SK Suchdol nad Lužnicí 5:3 (3:1,1:0,1:2)

Statistiky zápasu

Hostivař začala čtvrtfinále více než dobře, když po dvou minutách hry vedla 2:0. Daniel Vaniš dokonce zařídil po první třetině vedení 3:1. Suchdol následně nedokázal na extraligového účastníka zatlačit, a tak přišlo navýšení na 4:1. V posledních minutách hry Jihočeši stáhli výsledek na 5:3.

Elba poslal do Blatné juniorku, ta dostala 15 branek

Pondělí 1. května 2023

TJ Blatná Datels – Elba DDM Ústí nad Labem 15:3 (2:1,9:1,4:1)

Statistiky zápasu

Ústečané přijeli do Blatné s řadou hráčů z juniorky, což bylo znát. Avšak v první třetině se hosté drželi a domácí vedli pouze o jednu branku. V prostřední periodě Datlové dali devět branek a rozhodli o svém postupu na Final 4 Českého poháru.

Blatná deklasovala Elbu a vybojovala si Final 4. Kde se tento turnaj odehraje? A kdy? Zdroj fotky: TJ Blatná Datels.

Kdy a kde se odehraje Final 4?

Účastníci posledních dvou zápasů letošního ročníku Final 4 jsou jasní – HBC Hostivař, HBC Kladno, TJ Blatná Datels a HBC Svítkov Stars Pardubice. Zatím však není jasné, kdy se turnaj odehraje kvůli nabitému programu českého hokejbalu. A kde se bude turnaj odehrávat? Na to si budeme muset počkat. Bližší informace budou doplněny.