Vyšší ligy

Blatná ve famózní sezóně nestačila pouze na Kometu! Co rozhodlo finálovou sérii podle trenéra Datels Zdeňka Vintera?

TJ Blatná Datels po postupu do 1. Ligy byla velmi při chuti. V základní části na ni téměř nikdo nenašel recept a Datlové šli do play off z prvního místa. Co stojí za tímto počinem? Trenér Zdeněk Vinter má jasno! A co prozradil o play off a titulu vicemistrů?

Určitě jsme jako nováček 1. Ligy chtěli ukázat, že sem patříme

Trenére, po famózní sezóně jste na úplný vrchol 1. Ligy nedosáhli. Avšak jste získali titul vicemistrů a stříbrné medaile. Jaká je v blatenské kabině nálada? Určitě si již teď brousíte zuby na další sezónu.

V kabině je výborná nálada a všichni máme radost z titulu vicemistra. Teď budeme užívat chvilku klidu a věnovat se rodinám a od půlky července opět začneme letní přípravu.

Začal bych od základní části, kterou jste v západní divizi naprosto opanovali. Dokonce jste na domácí půdě prohráli pouze jednou. Kde se vzala tak výborná fazóna vašeho celku?

Určitě jsme jako nováček 1. ligy chtěli ukázat, že sem patříme a celý tým bojoval a kluci dělali to, co jsme si řekli.

V play off jste nastoupili ve čtvrtfinále proti týmu z východní divize, konkrétně to bylo Brno. Jak těžké pro vás bylo hrát proti týmu, který neznáte? Avšak jste vyhráli 3:0.

Těžké to určitě bylo. Nikdo z nás nevěděl, s jakou taktikou na nás nastoupí, ale nakonec to pro nás dobře dopadlo.

V semifinále jste potkali houževnatou Vlčí smečku. Po prvních dvou zápasech to vypadalo, že postoupíte hladce, ale Vlci zabojovali a vrátili sérii zpět do Blatné. Co jste hráčům říkal před pátým rozhodujícím zápasem? Vy jste jej zvládli. To musela být naprostá euforie.

Hlavně udržet klidnou hlavu a nenechat se zbytečně vylučovat. A užít si podporu domácího publika, což se nám nakonec podařilo.

Hra byla určitě vypjatá a myslím si, že to byla pěkná reklama na hokejbal.

Do finále se proti vám dostala Kometa Polička. S čím jste do finálové série šli? Přeci jenom jste měli výhodu domácího prostředí, v němž jste prohráli jenom jednou. Věděli jste, že ale Kometa měla také bilanci jedné porážky v sezóně na venkovních stadionech?

Určitě jsme chtěli Poličku potrápit a doma vyhrát. Že má kometa takovou bilanci jsem věděl.

Jak jste vnímal první dva zápasy finále u vás v Blatné? Přišlo mnoho diváků. Hra byla vypjatá? Bylo to správné finále 1. Ligy?

Určitě to byl velký zážitek hrát finále a před zraky tolika diváků. Hra byla určitě vypjatá a myslím si, že to byla pěkná reklama na hokejbal.

Ale teď ke hře. Zaskočila vás Kometa v obou zápasech? Polička byla více produktivní než vy a dala 14 branek na vašem hřišti. To se v sezóně nikomu nepovedlo.

Musím říci, že ano. Kometa měla více ze hry a bohužel trestala naše zbytečné vyloučení.

Třetí zápas se hrál v Poličce, kde jste svůj tlak měli, ale góly jste nedali. Co podle Vás rozhodlo celou finálovou sérii?

Takový je sport. Kometa má více zkušeností a jak jsem říkal, trestali naše zbytečné fauly.