Mládež

Získané zkušenosti z juniorky mohu využít v dorostu, má jasno Matěj Šimek.

Talentovaný hokejbalista českobudějovického Pedagogu Matěj Šimek nastupuje v letošní sezóně jak v mateřských Budějovicích v Extralize dorostu, tak v Extralize juniorů za Prachatice a už nakukuje i do prvoligového A týmu!

Matěji, začátek extraligy dorostu jste zachytil v opravdu velkém stylu, ve všech 6 odehraných utkáních jste vstřelil minimálně jeden gól. Jak se Vy sám cítíte?

Samozřejmě, že z každého gólu, který se mi podaří vstřelit, mám radost. Není to ale jenom moje zásluha, je to zásluha i kluků z týmu.

V čem vidíte svou největší výhodu oproti vrstevníkům?

Výhodu vidím asi především v tom, že jsem dostal šanci hrát i ve vyšších soutěžích, kde je hra mnohem rychlejší a tvrdší a získané zkušenosti pak můžu zúročit v dorostu.

S Vaším týmem se nacházíte na průběžném 5. místě tabulky Divize Západ, věříte si i na vyšší umístění, nebo jste s aktuální pozicí spokojeni?

S aktuálním 5. místem jsme spokojeni. Nebýt remíz na začátku sezóny, mohli jsme být i o příčku výš, ale my se budeme snažit a dáme do toho všechno, abychom se dostali co nejdále. Určitě se chceme dostat na kvalifikační turnaj.

Pomalu ale jistě nakukujete také do juniorské extraligy, jak vznikla spolupráce s týmem Prachatic?

Pedagog ČB s týmem Prachatic už nějakou dobu spolupracuje, myslím, že to bylo na domluvě klubů a trenérů, ale když jsem dostal nabídku hrát juniorskou extraligu, byl jsem moc rád a souhlasil jsem.

Chci reprezentovat Českou republiku na juniorském MS!

Co potřebujete zlepšit na své hře, abyste zapisoval podobná čísla také o kategorii výše? V čem Vám dělá juniorka problémy?

V juniorce se mi líbí. Problém mám asi v tom, že jak spolu pravidelně netrénujeme, tak pak nám na hřišti trvá trochu déle, než se sehrajeme.

České Budějovice hrají seniorskou 1. ligu. Ve svých 16 letech jste již přidal starty a také góly i tam. Jak na Vás koukají protihráči, když jim kluk s košíkem posílá balonek do jejich branky?

Jak na mě protihráči koukají netuším, možná když vidí kluka s mřížkou, jako jsem já, tak ho podcení. Určitě zamrzí každý obdržený gól, natož od dorostence.

Přijali Vás starší spoluhráči v kabině dobře?

Já myslím, že mě chlapi přijali dobře. Je to dobrá parta. Jsem jim vděčný za to, že mi radí, jak se zlepšovat a předávají mi své zkušenosti.

Jaké jsou Vaše osobní i týmové cíle na tuto sezonu?

Cíle týmu jsou jasné. Jak s budějovickým dorostem, tak s prachatickou juniorkou se dostat do play off. A moje osobní cíle, tak ty jsou hodně vysoké. Určitě bych zase moc rád reprezentoval ČR na juniorském mistrovství světa.

Odchovanec českobudějovického Pedagogu Matěj Šimek nastupuje pravidelně i v juniorech Prachatic. Zdroj fotky: higlanders1995.rajce.idnes.cz