Mládež

Prachatice nevstoupili do Extraligy juniorů dobře! Co na debakl říká Jan Štěpánek?

HBC Prachatice jsou jediným jihočeským zástupcem v Extralize juniorů. Čeho by letos chtěli Horalové dosáhnout? V prvním zápase se jim však nedařilo. Prohráli 1:8 proti plzeňským Mečounům. Co za prohrou stojí? Na to odpovídá Jan Štěpánek.

Je to obrovský skok

Honzo, jste jediným jihočeským zástupcem v Extralize juniorů. S čím do nové sezóny půjdete? Budete chtít udělal větší úspěch?

Do sezóny jdeme určitě s největšími cíli. Chceme bojovat o přední příčky a ukázat krásný hokejbal. Hrát play-off je náš minimální cíl.

V prvním zápase se vám však nedařilo. Prohráli jste vysoko 1:8 proti Plzni. Co za tímto podle Vás stálo? Co musíte zlepšit?

Špatný den, nikomu se nedařilo. A Plzeň hrála to, co umí a dávala všechny šance. Líp se vyspat a proměnit šance, které nám druhý tým nabídne.

V příštím zápase pojedete hrát na půdu aktuálního mistra z Ústí nad Labem. Jak náročný zápas to bude? Věříte v nějaké body?

Ústí nad Labem je silný a běhavý tým. Mají dlouhé hřiště, takže to bude hodně o běhání a vytrvalosti. Každý zápas věříme v body.

Vy jste okusil i mužský hokejbal, a to rovnou za „A“ tým Horalů. Jak moc velký rozdíl je hrát Extraligu mužů než Extraligu juniorů?

Je to obrovský skok. Než si člověk zvykne na rychlost, tak to chvilku trvá, ale po pár zápasech se člověk oťuká a ví, co si může dovolit a co ne.