Mládež

Co nového čeká na jihočeskou mládež? Jaké budou soutěže v regionu?

Jihočeská mládež patří v České republice mezi posilující baštu, přičemž se každoročně zlepšuje a je ve světe hokejbalu vidět. Které týmy letos uvidíme v mládežnických Extraligách juniorů a dorostu? A co čeká na ty nejmenší? Více se dočtete v článku.

Extraligy mládeže – junioři, dorost

Formát soutěže – Extraliga juniorů

Ročníku 2023/24 se letos bude účastnit 14 celků, přičemž ty jsou rozděleny do dvou skupin po 7 týmech. V divizi Východ nastoupí HBC Hodonín, HBC Hostivař, HBC Pardubice, HBC Svítkov Stars Pardubice, HBK Bulldogs Brno, Ježci Heřmanův Městec a TJ KOVO Praha. Na západě Čech budou hrát Elba DDM Ústí nad Labem, HBC Kladno, HBC Plzeň, HBC Prachatice, HBC Rakovník, SK Kelti 2008, SK Rebel Praha. Týmy ve svých skupinách odehrají zápasy dvoukolově každý s každým, týmy na prvním až třetím místě v obou skupinách postupují do nadstavby skupiny A. V té se rozhodne o umístění pro čtvrtfinále a předkolo. Zbylé celky odehrají další zápasy ve svých skupinách, v nichž se rozhodne o postupujících do playo ff. Předkolo a čtvrtfinále se bude hrát na dva vítězné zápasy, semifinále a finále na tři. Do play off musí smí nastoupit hráči, kteří odehráli 50 % v základní části.

Týmy z regionu: HBC Prachatice. Udělají Horalové v novém ročníku úspěch?

Formát soutěže – Extraliga dorostu

V Extralize dorostu letos nastoupí velký počet celků. V Divizi Východ je výčet týmů následující – HBC Hostivař, HBC Hradec Králové 1988, HBC Pardubice, HBC Svítkov Stars Pardubice, HC Kert Park Praha, Ježci Heřmanův Městec, SHC Opava, SK Hokejbal Letohrad, SK Rebel Praha, TJ Sršni Svitavy. V Západní divizi budou bojovat Elba DDM Ústí nad Labem, HBC Kladno, HBC Plzeň, HBC Prachatice, HbC Zliv, SK Kelti 2008, SK Suchdol nad Lužnicí, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice, TJ Blatná Datels, TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec a TJ Tatran Třemošná. V základní části odehrají týmy zápasy dvoukolově každý s každým. Podle pořadí se týmy kvalifikují na finálový, popřípadě kvalifikační turnaj. Do play off musí smí nastoupit hráči, kteří odehráli 50 % v základní části.

Týmy z regionu: HBC Prachatice, HbC Zliv, SK Suchdol nad Lužnicí, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice, TJ Blatná Datels a TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec. Mnoho celků se v Extralize dorostů objeví poprvé. S čím do sezóny půjdou a jak se jim povede?

Regionální mládežnické soutěže – st. žáci, ml. žáci, přípravky atd.

Formát soutěží

Liga starších žáků se bude jako minulý rok odehrávat v regionálních skupinách, přičemž první týmy ze skupiny si zajistí účast na finálovém turnaji. Celky umístěné na druhém místě budou hrát kvalifikační turnaj o finálovou účast. Obdobně na tom bude Přebor mladších žáků, kteří budou hrát v regionálních skupinách. První týmy postoupí na finálový turnaj a hůře postavené celky budou bojovat na kvalifikačním turnaji. Přebory přípravek a minipřípravek budou probíhat regionálně.

Týmy st. žáků (spojeno se skupinou regionu Čechy Západ): HBC Prachatice, HC ŠD Písek, TJ Blatná Datels, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice.

Týmy ml. žáků (spojeno se skupinou regionu Čechy Západ): HBC Prachatice, HC ŠD Písek, TJ Blatná Datels, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice, HbC Zliv, SK Suchdol nad Lužnicí

Týmy přípravek a minipřípravek: HBC Prachatice, HC ŠD Písek, TJ Blatná Datels, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice, HbC Zliv, SK Suchdol nad Lužnicí