Mládež

Suchdol nad Lužnicí ovládl Pražský míček v kategorii dorostu! Byla to dobrá příprava podle Martiny Landové?

Na pražské Palmovce se uskutečnil dorostenecký turnaj Pražský míček, na kterém nechyběl zástupce jižních Čech. SK Suchdol nad Lužnicí tuto akci dokonce opanoval s velkou rezervou. Jak si turnaj užila Martina Landová? Byla to pro dorostence z jihu Čech dobrá průprava na Extraligu?

Vítězství nám určitě udělalo velkou radost

Martino, v půlce února jste se s dorostenci Suchdola nad Lužnicí zúčastnili turnaje v Praze. Celý Pražský míček jste dokonce vyhráli. Jak těžké to bylo a jakou radost vám vítězství udělalo?

Myslím si, že zápasy byly vyrovnané, nejtěžší byl zapas proti klukům z Pardubic, ale ve všech utkáních jsme ukázali, že i na jihu Čech hokejbal hrát umíme. Vítězství nám určitě udělalo velkou radost, ale brali jsme to spíše jako přípravu na jarní část Extraligy dorostu.

Ve skupině jste si to rozdali s týmy, se kterými se v Extralize dorostu nepotkáváte. Pardubice jste porazily 1:3 a Opočno 7:2. Čemu vítězství přisuzujete? Kde jste zápasy zlomili ve svůj prospěch? A jak byste porovnala kvalitu týmů na východě se západem?

Pardubice jsme ubránili, k čemuž nám pomohlo i trochu štěstí a 2 rychlé góly na začátku zápasu, do konce první poloviny jsme vstřelili 3 góly kdy už jsme z větší části počítali s vítězstvím. V zapase Proti Opočnu jsme podcenili začátek a trápili se se zakončením. To se nám ale v druhé polovině zápasu podařilo překonat a stav utkání jsme otočili v náš prospěch. Záleží jak který tým. Některý je lepší, některý horší, takže si myslím, že na východě to je s kvalitou týmů podobné jako na západě.

Dorostenci Suchdola opanovali Pražský míček 2023. Zdroj fotky: SK Suchdol nad Lužnicí.

Byla to dobrá příprava na jarní část, říká Martina Landová

Tabulkově jste tak zamířili přímo do finále, kde jste vyzvali domácí KOVO. Svou formu jste potvrdili. Zvítězili jste 2:7, a tak jste na turnaji nenašli přemožitele. Jak hodnotíte celý turnaj? A co finále, bylo to tak lehké?

Ve finále jsme hned na začátku zápasu dostali rychlý gól, ale nepolevili jsme a během první poloviny jsme utkání otočili na 4:1, čímž už byl pro nás zápas z části vyhraný. Celý turnaj hodnotím pozitivně, měli jsme z toho trochu obavy, ale každý v týmu jsme měli své postavení a daný cíl, který máme během turnaje plnit, a to se nám podařilo a podepsalo se to na našem umístění.

Byla tato akce dobrou průpravou na jarní část Extraligy dorostu? Zimovali jste na páté pozici, budete se chtít dostat ještě výše?

Ano, byla dobrou přípravou na jarní část, ale do prvního jarního zápasu budeme muset ještě doladit nějaké chyby, jelikož se určitě budeme chtít posunout z pátého místa výše.

Určitě se budete snažit dostat na závěrečný turnaj. Jak těžké to podle Vás bude? Je to reálné?

Reálné to určitě je, jen je potřeba, aby každý z nás na sobě pracoval jak individuálně, tak i v trénincích. Doufám, že se na finálový turnaj probojujeme.