Ženy

2. kolo Ligy žen míří do Pardubic a do Svítkova! Udrží se Prachatice na čele tabulky?

V sobotu 21.10. jsou na programu další zápasy ligy žen. Dějištěm bude hřiště v Polabinách a Svítkově. Po prvním turnaji tabulce vévodí Prachatice, na paty jim však šlape Svítkov.

Do pardubických Polabin se vydají týmy Svitav, Keltů a Prachatic. Svitavské ženy mají odehrán pouze jeden zápas, ve kterém však získaly body a budou tak chtít v nastaveném tempu pokračovat. Prachatice v prvním kole zaváhali pouze jednou a budou chtít určitě během sezóny útočit na nejvyšší příčky. Dívky z Keltu minulé kolo zaskočily soupeře těsnými výsledky. Pardubické hráčky mají nového trenéra.

Druhým dějištěm sobotních utkání bude pardubický Svítkov. Tentokrát nedojde k pardubickému derby a do Svítkova zavítají hráčky Kadaně, Plzně a Třince. Svítkov v tabulce drží druhé místo a navazuje na loňskou pozici v tabulce. Třinecké dívky porazil na domácí půdě v prvním kole. Kadani se bude jistě snažit vrátit zápas na finálovém turnaji. Ostřílené hráčky Kadaně si v prvním kole poradili se všemi soupeřkami až na Prachatice, které byli v nájezdech úspěšnější. Plzeňské Litice neměli v prvním kole příliš mnoho štěstí a budou tak chtít bojovat o loňské umístění v tabulce. Třinecký nováček loňské sezóny zažil upršené úvodní zápasy na domácí půdě, kde si vybojoval hned šest bodů.

Letošní ročník ligy žen prozatím vypadá výsledkově velmi vyrovnaně, pře sebou má však liga ještě množství zápasů. O tom, kdo vyhraje letošní sezóny se rozhodne na začátku června.