Vyšší ligy

Ve čtvrtfinále 1. Ligy uvidíme reprízu loňského finále mezi Suchdolem a Svítkovem. Co velí suchdolský Jakub Laurinc před play-off?

SK Suchdol nad Lužnicí v této sezóně obhajuje loňský titul ze zkrácené sezóny. V této sezóně Jihočechy podpořil Jakub Laurinc, který dříve za Suchdol nastupoval. Co přivedlo tohoto borce zpět a jak si užil základní část v 1. Lize? Jak se těší na play-off? A co očekává od Svítkova?

Statistiky jsou jedna věc, ale mnohem důležitější je herní projev

Jakube, Vy jste nastupoval v posledních sezónách spíše za Kert Park, ale letos jste zpět v Suchdole. Co se Vás přivedlo zpět?

Začátek sezony jsem začínal v Kertu a střídavé starty jsem měl do Suchdola jako předešlé roky. Ale za Kert jsem stihnul pouze jedno utkání, protože v prvním zápase za Suchdol proti Vlčí Smečce jsem si natřikrát zlomil kotník a bylo jasné, že podzimní část pro mě skončila. A rozhodnul jsem se, že po zranění bude nejlepší se rozehrát doma. Navíc jsem začal i pracovat, takže pro mě bylo přednější si zvyknout v práci. Extraligu bych si každopádně zase rád zahrál, uvidíme v létě.

Podle statistik jste velkou posilou pro jihočeský tým, který obhajuje titul. Jak se Vám hrálo v základní části, v níž jste skončili druzí?

Statistiky jsou jedna věc, ale mnohem důležitější je herní projev, který nebyl z mé strany kolikrát optimální. Základní část jsme po rozpačitém začátku zvládli nakonec celkem dobře a zakončili jí na druhém místě.

Teď Vás čeká play-off. Jak se na něj připravujete? Nemáte na sobě nervozitu toho, že obhajujete loňský titul?

Přípravy probíhají v Suchdole tradičně, takže nic velkého. (smích) Nervozitu si určitě nepřipouštíme, máme velmi zkušené mužstvo, které ví, jak v play-off hrát.

Autor fotky: Martin Halíř. Jakub Laurinc svému celku velmi pomohl v základní části. Jak tomu bude v play-off proti Svítkovu?

Svítkov je tým se spoustu mladých a technicky vybavených hráčů

Vás ve čtvrtfinále čeká známý soupeř z pardubického Svítkova. S jakou hrou na Vás Pardubice vyrukují? Co myslíte?

Svítkov je tým se spoustu mladých a technicky vybavených hráčů. Takže očekávám atletické a velmi náročné zápasy, ve kterých budou rozhodovat maličkosti.

Se Svítkovem jste odehráli loňské finále, ve kterém jste jasně zvítězili. Myslíte si, že to bude i v této sérii stejné?

Neřekl bych, že to bylo jasné utkání, tuším že to bylo 4:2 a kluci zlomili Svítkov až pár minut před koncem. Svítkov je navíc o rok zkušenější mužstvo, které i silně posílilo o extraligové hráče a hokejisty. Takže očekávám velmi vyrovnanou sérii, která může dopadnou jakkoliv.

Vám se povedla jarní část sezóny. Na co si budete muset dát pozor, abyste uspěli?

Pozor si budeme muset dát především samy na sebe a hloupé chyby. Celou sezonu nás trápí zakončení a disciplína. Když tyto věci zlepšíme, věřím, že můžeme dojít daleko.