Vyšší ligy

Pedagog ovládl Vrťas Cup! Jak turnaj hodnotí kapitán Českých Budějovic Ondřej Bárta?

SK Pedagog České Budějovice se v rámci příprav na jarní část 1. Ligy v Západní divizi zúčastnil jihlavského Vrťas Cupu. Jihočeský tým celý turnaj dokonce ovládl, i když to ve skupině nedopadlo prvenstvím. Jak se za touto akcí ohlíží kapitán Českých Budějovic Ondřej Bárta?

Určitě to byl dobré rozhodnutí se této akce zúčastnit

Ondřeji, nejdříve se zeptám na to, jak jste se vůbec na Vrťas Cup dostali. Čí to byl nápad? A bylo správné rozhodnutí se této akce zúčastnit?

Nápad to byl našeho bývalého spoluhráče Dalibora Staňka, který za Jihlavu nastupoval v mládežnických kategoriích. Určitě to byl dobré rozhodnutí se této akce zúčastnit.

Jelikož jste akci vyhráli, tak určitě ano. Brali jste turnaj jako přípravu na jarní část 1. Ligy? Jak moc kvalitní jihlavský turnaj je?

Ano, přesně tak, byla to součást zimní přípravy na jarní část. Turnaje se zúčastnil větší počet týmů napříč všemi soutěžemi kromě Extraligy, i přesto byl turnaj kvalitní.

Podíval bych se na průběh turnaje. Vy jste hráli ve skupině Ježek. V ní jste porazili brněnské Eagles, tým Nedělního povyražení či Okříšky. Který zápas byl ve skupině nejtěžší? Byl to ten proti Vsetínu, ve kterém jste remizovali 3:3?

Myslím, že nejtěžší zápas byl ten s Okříšky, které jsme porazili 1:0. Se Vsetínem to až tak těžké nebylo. Vždyť jsme vedli po první polovině 3:1 a jen kvůli našim chybám jsme Vsetínu dovolili brát z utkání body.

Pedagog bral na Vrťas Cupu 1. místo! Zdroj fotky: SK Pedagog České Budějovice.

Se Suchodolem to bývají vždy bitvy úrovně play off

Čtvrtfinále vám vyneslo velkého soupeře a rivala ze Suchdola nad Lužnicí. V tomto souboji jste proti prvoligovému celku z jihu Čech uspěli 1:0 po nájezdech. Byla to klasická play off bitva? Co vám zápas dal?

Se Suchodolem to bývají vždy bitvy úrovně play off. Dobře se známe a nikdo nechce nikomu nic darovat. Abych pravdu řekl, tak jsme měli velké štěstí, že soupeř nevsítil branku v základní hrací době. Celý zápas jsme se spíše bránili. V nájezdech už je to 50 na 50. Doufám, že si výsledek přeneseme i do ligového utkání.

V semifinále jste si naopak poradili hravě s Okříšky. A ve finále jste bez inkasovaného gólu porazili Jihlavu 3:0. Jak náročné bylo dojít až na vrchol Vrťas Cupu?

Zápas s Okříšky byl úplně jiný než utkání ve skupině, možná už se podepsala únava hostů, a proto jsme si s nimi lehce poradili. Do finále jsme vstoupili rychlou brankou již po 12 sekundách, a to dost ovlivnilo průběh celého finále. Ano, náročné to bylo, vždyť jsme odehráli 8 utkání ve dvou dnech.

Teď se však blíží jarní část 1. Ligy? Jaké jsou cíle? Dostat se do play off a pak se uvidí? Jste tým dobře nastaven po vítězství v Jihlavě?

Cíle jsou stejné jako loňskou sezónu, a to dostat se do play off a tam budeme dělat vše pro to, abychom se dostali co nejdále. Uvidíme, jak jsme nastavení hned po tomto víkendu, kdy hrajeme Český pohár s Blatnou.