2. liga

Matěj Hnyk v 17 letech září v dresu Písku! Z návratu mám velkou radost, hlásí

HC ŠD Písek v letošní sezóně opět patří k favoritům 2. Ligy. Borci „od Splavu“ ztrácejí na vedoucí Suchdol nad Lužnicí jeden bod, přičemž mají dva zápasy k dobru. V píseckém dresu exceluje mladý Matěj Hnyk. Jak se tento borec těší na jarní část?

Z návratu do Písku mám velkou radost

Matěji, Vy vedle juniorské Hostivaře nastupujete za druholigový Písek, protože je to váš mateřský klub. Jaké to bylo se po několika sezónách v Hostivaři vrátit zpět do Písku?

Z návratu do Písku mám velkou radost. Před 13 lety jsem tu začínal, a to se nezapomíná. Většinu hráčů tady znám. Navíc je mnohem snazší doprava na zápasy, která do Prahy byla často hodně náročná

Vy ale stále nastupujete za juniorku Hostivaře. Jak jste se do pražského celku vůbec dostal? A jak Vás to v něm baví? Kam letos s Pražany cílíte?

Do Hostivaře jsme jednou jeli s bráchou Šimonem na zimní víkendovou přípravu. Pak následoval trénink, no a pak už byl jen krok k přestupu. V HBC Hostivař jsem strávil skvělé 3 roky. Nicméně na konci roku 2022 jsme se rozhodli naše působení v Hostivaři ukončit.

Jaký je váš hokejbalový cíl kariéry? Budete v Hostivaři pokračovat? Budete se chtít dostat do extraligového „A“ týmu, nebo se poté vrátíte do Písku úplně?

Jak už jsem řekl, v Hostivaři jsem skončil a nastupuji už jen za A tým HC ŠD Písek. Rozhodnutí nebylo jednoduchý, ale potřeboval jsem hrát. V Praze jsem poslední sezonu nebyl tolik na hřišti a chybělo mi to. Potřebuju být v tempu a potřebuju hrát. V Písku jsem byl od první chvíle v základní sestavě a začalo se mi dařit. Hokejbalový sen si plním tak nějak pořád. Určitě to byla a já doufám, že i bude, účast v hokejbalové reprezentaci. Na tu jsem byl vždycky hrdý.

Hlavně jsem rád, že mi chlapi tady dali šanci

Zpět ke 2. Lize. Aktuálně jste nastoupil k 8 zápasů. Nasbíral jste 17 bodů za 10 branek a 7 asistencí. Jak moc se liší 2. Ligy na jihu Čech od Extraligy juniorů.

Za asistence i branky jsem rád. Hlavně jsem rád, že mi chlapi tady dali šanci. Góly i asistence jsou vždycky hlavně o týmu. A ten tady v Písku je skvělý. Oni mě na hřišti vidí a já vidím je. Základní část byla zatím jízda! Nevidím mezi soutěžemi velký rozdíl. Obě jsou náročné, rychlé. Možná je to tady tvrdší, ale na druhou stranu tu vládne pohoda.

Čeho byste chtěl s Pískem v této sezóně dosáhnout? Máte našlápnuto na prvenství v základní části, ale o tom rozhodne jaro. Jak se na něj těšíte?

Určitě bychom chtěli vyhrát titul. Těším se na každý zápas, každou minutu na hřišti. V neděli nás čeká zápas s Kladnem, což bude zajímavý zpestření v jarní části.

Jak u Vás probíhala zimní příprava?

Chodíme pravidelně běhat, do fitka a na hřiště. Tak jako celý rok. Naštěstí počasí zimní přípravě přálo a na zápasy jsem dobře připravený.

Tabulka 2. Liga - Čechy Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HC ŠD Písek
17 137:42 45
2.
TJ HBC Olymp...
15 127:36 42
3.
HbC Zliv
17 127:38 36
4.
HBC Prachatice B
16 80:45 33
5.
TJ Sokol Planá nad...
16 78:65 28
6.
SK Suchdol nad...
16 73:76 26
7.
HBC Vikings České...
17 77:72 22
8.
TJ Blatná Datels B
17 51:99 17
9.
SK Beer Stars...
16 70:93 15
10.
HBC Prachatice C
17 28:136 3
11.
TGB Swietelsky...
16 24:170 3