Mládež

Prachatice budou na jaře bojovat o finálový turnaj v Extralize dorostu. Podaří se Matěji Stőhrovi a jeho celku postoupit?

Dorostenci z HBC Prachatice mají sezónu rozběhlou slibně. Po podzimních 9 zápasech jsou čtvrtí, což jim zaručuje při nejmenší kvalifikační turnaj. Co však Horalové udělají pro postup na finálovou akci? Jak aktuální situaci vidí Matěj Stőhr? Jsou v Prachaticích s podzimem spokojení?

Nedá se říct, že bych byl plně spokojen se 4. místem

Matěji, po podzimní části Extraligy dorostu jste na čtvrtém místě, přičemž bojujete s Kelty o třetí příčku. Jste s výsledky spokojen?

Nedá se říct, že bych byl plně spokojen se 4. místem, ale při obecném pohledu na konkurenci družstev si myslím, že to není vůbec špatné. Doufám, že v jarní části sezóny se toto umístění zlepší.

Vy a Matyáš Klement, váš spoluhráč, jste v TOP 10 bodování vaší divize, avšak i přes to jste na 4. pozici. Nemrzí vás to?

Samozřejmě mě to těší. Nejsem ale typ hráče, kterému přijdou osobní statistiky nějak zvlášť důležité. Klidně bych vyměnil své body za vyšší postavení v tabulce.

Vy jste nastoupil k 9 zápasům, v nichž jste posbíral 19 bodů. To je velmi slušné. Kde jste naše takovou formu?

S týmem trénujeme čtyřikrát týdně a já se snažím docházet na většinu tréninků. Ve svém volném čase sám cvičím a snažím se na sobě pracovat. Má forma ale jistě není stoprocentní a je ještě spoustu věcí, které se dají zlepšovat.

Já jsem velmi vděčný za příležitost v této soutěži nastupovat

Jaké budou jarní cíle vašeho týmu? Minimálně budete chtít zabojovat o finálový turnaj skrze kvalifikační. Je to tak?

Postup na finálový turnaj je určitě hlavní cíl našeho týmu. Naším nejvyšším cílem by bylo finálový turnaj vyhrát. Nebude to snadné, ale máme silný tým, se kterým pro to uděláme vše, co je v našich silách.

Jak se připravujete na start jarní hokejbalové části během zimy?

Snažím se přes zimu udržovat v dobré fyzické kondici. S týmem trénujeme se zaměřením na fyzičku a individuálně chodím do posilovny.

Větší porci zápasů jste už odehrál i v Extralize juniorů. Jak se vám hraje o kategorii výše? Ani tam jste se neztratil.

Juniorská soutěž je mnohem náročnější a rychlejší. Já jsem velmi vděčný za příležitost v této soutěži nastupovat. Získávám zde velmi cenné zkušenosti, které mohu využít v dorostenecké soutěži, a navíc je zde velmi dobrá parta.