Vyšší ligy

David Braun táhne Blatnou! Je v čele statistik divize Západ! Kam až to chce letos dotáhnout?

TJ Blatná Datels v letošní sezóně 1. Ligy zaskočila veškeré týmy. S velkou parádou ovládla celou podzimní část, přičemž má 3 hráče na čele statistik Západní divize. Co za dobrými výkony stojí podle David Brauna? Tento borec byl nejproduktivnějším hráčem podzimu na západě Čech! Co za tím stojí?

Já osobně se letos necítím v nejlepší formě

Davide, s Blatnou jste se vrhli do 1. Ligy po hlavě! Po podzimní části se hřejete s velkým náskokem na čele tabulky. Co stojí za těmito skvělými výkony?

Určitě obrovská chuť, všichni jsme před začátkem soutěže byli napjatí, jak to bude vypadat, jestli tam patříme, nebo to bude ostuda. Nakonec jsme si po velmi kvalitní letní přípravě a zejména chuti všech hráčů dokázali, že tam skutečně patříme, a že se s námi musí počítat nejen v základní části.

Vaše chuť hrát se odrazila i ve 73 vstřelených brankách, navíc máte v TOP 3 bodování 3 hráče! A Vy jste prvním z nich. Co stojí za tak velkou formou?

Určitě týmová práce, každý z nás se oproti loňské sezóně na hřišti neskutečně zvednul a to jak po fyzické, tak i psychické stránce . To, že máme první 3 hráče v bodování, se jen odráží v úspěchu celého týmu.

Za 12 duelů jste nasbíral 34 bodů (19+15). Co na to říkáte? Měl jste mít bodů ještě více, nebo to odpovídá Vaší formě?

Já osobně se letos necítím v nejlepší formě, ale když kolem sebe máte plno kvalitních hráčů, se kterými navíc hrajete odmalička, body přiskakují samy. I když se tomu osobně divím, protože už hokejbalu neobětuju zdaleka tolik, co dříve, a jsem za to upřímně rád, jsou daleko důležitější věci.

Jak bude probíhat zimní pauza v Blatné? Přeci jenom se musíte udržet ve formě na jarní část 1. Ligy.

Příprava nám v Blatné už začala. Na můj vkus opravdu solidní, protože se nám daří klidně až třikrát v týdnu se sejít ve velkém počtu na tréninky, což nikdy nebývalo zvykem. Navíc do toho na sobě většina ještě pracuje individuálně, což je koneckonců za mě nejdůležitější. Já osobně na podzim stihl tak tři tréninky, takže mám co dohánět zejména pak po individuální stránce.

David Braun věří, že Blatná letos v 1. Lize dojde daleko. Zdroj fotky: TJ Blatná Datels.

Tak byla by hloupost mít nějaké nízké nároky

Vy navíc nastupujete v Extralize za jihočeské Horaly, se kterými probíhá i blatenská spolupráce. Jak toto spojení funguje?

Ano, nastupuji v Prachaticích, ale jak jsem říkal, už nemám čas na to, abych celé víkendy trávit po hřištích, takže jsem několik zápasů vynechal, ačkoliv se mnou v Prachaticích počítali jako s jednou z opor, určitě to nenaplňuji a kdo ví, jak to bude na jaře vzhledem k pracovnímu vytížení.

Pomýšlíte s Blatnou na titul? Čeho byste vlastně letos chtěl dosáhnout, když máte takovou formu?

Tak byla by hloupost mít nějaké nízké nároky, zvlášť po takhle vydařené podzimní části, na druhou stranu je třeba k tomu připojit patřičnou skromnost a pokoru, která se občas s přibývajícími výhrami vytrácí.