ČMSHb

ČMSHb získal podporu NSA pro pořízení vozidel! Ta hojně využívají nejen reprezentační celky.

Českomoravský svaz hokejbalu obstál v projektu NSA pro pořízení vozidel. Vozový park ČMSHb se využívá zejména pro reprezentační úsek, který je využívá pro logistiku materiálu na přípravné kempy. Ale nejen na to se auta ČMSHb využívají. Více toho prozradili za svaz Tomáš Březina a Milan Maršner.

Dlouhodobě jsme na tuto podmínku upozorňovali a NSA ji v roce 2021 odstranila

O tom, jak ČMSHb získal podporu NSA pro pořízení vozidel, mluvil sekretář svazu Tomáš Březina, který popsal, z jakého projektu bylo možné dodávky vůbec získat. „Národní sportovní agentura v rámci programu materiálně technické základny sportu vypsala v minulém roce výzvu Movité investice 2021. Českomoravský svaz hokejbalu měl poprvé v historii možnost ucházet se o dotační prostředky na pořízení investičních celků, které není možné financovat z provozních dotací. V minulosti byl tento program určen výhradně pro svazy, jejichž mezinárodní svazy mají uznání MOV. Dlouhodobě jsme na tuto podmínku, která nás z programu vyřazovala, upozorňovali a NSA ji v roce 2021 odstranila,“ přiblížil situaci Tomáš Březina a dodal, jak náročné bylo v projektu obstát: „Vzhledem k tomu, že jsme nikdy o investiční dotační prostředky nemohli žádat, tak jsme neměli žádné zkušenosti. Proto jsme se obrátili na kolegy z jiných sportovních svazů, kteří žádali v minulosti v investičních programech Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Jejich cenné rady nám pomohly vše úspěšně zvládnout. V rámci žádosti jsme museli dokládat značné množství písemných podkladů. Po přidělení finančních prostředků, nastala nejnáročnější část realizace nákupu vozidel. Museli jsme uskutečnit výběrové řízení, ve které se nám podařilo vysoutěžit dodavatele dvou vozů. Největší úskalím byl požadavek NSA, že vozy musí být do konce roku předány a řádně zaregistrovány na náš svaz. Díky velkému úsilí mnoha kolegů se nám tuto podmínku podařilo splnit a v půlce prosince 2021 jsme nové vozy zaregistrovali.“ ČMSHb tedy v projektu Movité investice 2021 od NSA uspěl, přičemž z financí pořídil dva vozy, které slouží pro reprezentační úsek. Ale nejen ČMSHb uspěl, v projektu dotace obdrželo celkem 65 sportovních svazů.

Jedním z tranzitních automobilů ČMSHb je značky Ford. Nabízí spoustu místa nese pro cestující, ale hlavně také materiál. Zdroj fotky: AUTO IN.

Dodávky jsou k dispozici pro všechny úseky ČMSHb

Kde jsou dodávky využívány? Milan Maršner za reprezentační úsek prozradil, jak tyto vozy usnadňují práci při organizací akcí a reprezentačních srazů. „Dodávky jsou k dispozici pro všechny úseky ČMSHb. Výhradně se jedná o úsek reprezentace, metodiky a využity byly také pro potřeby úseku významných akcí. Vozidla využívají realizační týmy reprezentací k přepravě a logistice materiálu na přípravné kempy, dále pro převoz materiálu a zajištění organizace CTM. Obecně jsou využívány k logistice materiálu skladového hospodářství,“ řekl Milan Maršner a dodal: „V letošním roce byly dodávky využity například na přípravných kempech reprezentačních výběrů před MS v Kanadě, na MS Masters v Kladně a Novém Strašecí a přes celé léto byly vozidla k dispozici na kempech CTM.“ A co vůbec pořízení vozidel hokejbalu přineslo? Jelikož se vozy využívají pro reprezentační úsek, tak se snížily finance na přepravu reprezentačního vybavení. Zvýšil se také komfort a akceschopnost pro přepravu vybavení na campy talentované mládeže.