Mládež

Junioři Prachatic prožili poměrně úspěšný podzim. Máme skvělou partu, těší produktivního Pavlíka.

Mezi silnou konkurencí se dá 4. místo v divizi západ považovat za úspěch. Prachatická juniorka si ho zajistila zejména díky velmi produktivnímu útoku, jehož členem je věkem stále dorostenecký útočník Jan Pavlík. Za jeho výkony se mu dostalo i pozvání na reprezentační kemp výběru U18 v Plzni.

Myslím si, že jsme mohli dosáhnout na postupovou trojk

Prachatice zakončily podzimní část Extraligy juniorů na 4. místě. Jedná se dle vás o úspěch, nebo jste viděl svůj tým v první postupové trojici? Jak obecně hodnotíte výkony vás a vašich spoluhráčů?

Myslím si, že jsme mohli dosáhnout na postupovou trojku. Svoje výkony ale hodnotím pozitivně a stejně tak i spoluhráčů. Ovšem nejvíce musím vypíchnout Filipa Stankaye, který nás vždy podržel.

Vaše mužstvo si připsalo skalpy skoro všech nejvážnějších konkurentů. Na který zápas s týmy z první pětky vzpomínáte nejvíce, a proč?

Rád vzpomínám na všechny vyhrané zápasy, ale nejvíce vzpomínám určitě na zápas s Kelty, protože jsem vstřelil šest branek a vyhráli jsme 7:5.

K aktuální formě Jihočechů přispívá zejména jeden z nejproduktivnějších útoků celé ligy. Co stojí za produktivitou, kterou jste se zatím prezentovali?

V Prachaticích máme skvělou partu, takže když se vyhecujeme, tak dokážeme nastřílel spoustu gólů. A také je to určitě tím, že jsme si s klukama v lajně skvěle sedli.

Prachatice musí o čtvrtfinále play off ještě pořádně zabojovat.

Chci se probojovat na mistrovství světa v Liberci!

Právě Vy jste jedním z lídrů ofenzivy, a i přes menší počet startů a věkový rozdíl se nacházíte na předku tabulky individuálních statistik. Jste se svými výkony letos spokojen? A co s herním vytížením, které se vám dostává hned ve čtyřech ligách najednou? Není toho na vás někdy moc?

Letos jsem zatím se svými výkony spokojen, i když v první lize by to mohlo být o něco lepší. Vždy se dá něco zlepšit. Občas je toho moc, ale dá se to zvládnout, nejtěžší je to vždy časově.

Za své výkony jste byl odměněn pozvánkou do reprezentace U18. Jak kemp probíhal, a jak jste spokojen s výběrem, který trenérský štáb seskládal?

Měli jsme dva tréninky a pak i zápas mezi sebou. S výběrem jsem byl spokojen, vždy je tam skvělá parta.

Doufal jste v takové pozvaní, nebo přišlo jako příjemné překvapení? Jak to teď vidíte se svou reprezentační budoucností?

V pozvání jsem doufal. Můj největší cíl v reprezentaci je určitě účast na mistrovství světa v Liberci, kam bych se chtěl probojovat.

Jan Pavlík (vlevo) je mateřským hráčem Suchdolu, kde už nastupuje v pouhých 16 letech za A tým v 1. Lize mužů. V juniorech si za Prachatice připsal v 9 duelech 19 kanadských bodů za 15 gólů a 4 nahrávky. V mužích za Suchdol odehrál na podzim 10 zápasů, v nichž zapsal úctyhodných 8 kanadských bodů za 3 góly a 5 nahrávek. Autor fotky: Martin Halíř.