Vyšší ligy

Prachatice se v Extralize drží! Blatná vévodí 1. Lize

Jihočeské celky našemu regionu ve vyšších soutěžích nedělají ostudu. Horalové zkouší svou premiéru v nejvyšší soutěži, kde se ještě budou snažit proniknout do play off. V 1. Lize se nejvíce daří Blatné a Suchdolu, přičemž ani Pedagog nezaostává! Více podrobností v článku.

Radku, v minulé sezóně se vám podařilo s Novým Strašecím vyhrát celou Kladenskou ligu. Jak na to vzpomínáte?

HBC Prachatice v Extralize nedělají jihočeskému hokejbalu ostudu. Po 14 zápasech mají Horalové 14 bodů, přičemž jsou na dostřel jak Hostivaři, tak Dobřanům. S těmito celky se Jihočeši ještě poperou o play off. Prachatice dokonce za sebou nechali dva zkušené celky, a to HBC Plzeň a HBC Hradec Králové 1988.


Blatná si po podzimu podmanila 1. Ligu! V play off bychom měli vidět všechny jihočeské celky

TJ Blatná Datels po loňské výhře 2. Ligy na západě Čech ukazuje své kvality i v 1. Lize. Tento celek si po prvním zápasu, který prohrál, řekl stop. Po tomto premiérovém duelu Datlové drží skvělou bilanci, protože mají desetizápasovou šňůru výhře. Navíc nastříleli nejvíce branek ze všech, a to jim vyneslo první místo v divizi Západ. Druhým nejlepším týme v této soutěži a divizi je jihočeský Suchdol s 25 body, který skvěle brání, což mu nese ovoce. Tento tým má navíc zápas k dobru, a proto může dotírající Vlčí smečce odskočit. Pedagog si zatím drží dobrou pozici pro play off.