Český pohár

Písek se hladce prokousal do osmifinále Českého poháru! Jakou radost z toho mají borci od Splavu?

Hokejbalisté z HC ŠD Písku v loňské sezóně sahali v Českém poháru na senzaci. Málem se jim podařilo vyřadit extraligové Dobřany. Tento rok to však měli o něco snazší, když přejeli druholigové Litice z Plzně. Jak si výhru užil Miroslav Rychlík?

Určitě jsme soupeře nepodceňovali a šli jsme do zápasu vyhrát a užít si ho

Miroslave, v loňském třetím kole Českého poháru jste téměř přešli přes dobřanské Šneky. Jak moc vás toto vyřadí loni mrzelo?

Prohra nás určitě hodně mrzela, jelikož jestli si ještě dobře vzpomínám jsme dvě minuty před koncem vedli 2:1 a poté Dobřany srovnaly a šlo se do nájezdů, což je loterie a šťastnější byly Dobřany. Ale ukázali jsme, že když se sejdeme, dokážeme hrát i s extraligovými kluby.

Tento rok to však bylo o něčem jiném. Los vám přiřadil druholigové Litice. Co jste od nich čekali?

Vůbec jsme nevěděli, jak Litice hrají. Určitě jsme soupeře nepodceňovali a šli jsme do zápasu vyhrát a užít si ho.

Zápas jste od začátku kontrolovali a došli jste si pro hladké vítězství 6:0. Jak byste zápas zhodnotil?

Na zápas jsme se sešli v dobré sestavě. Ze začátku se na obou stranách hrál opatrný hokejbal. Po prvním gólu to z nás spadlo a začali jsme hrát svoji hru. Pak už jsme jen přidávali další branky a bránili zodpovědně zezadu. Zápas hodnotím velmi kladně, nedělali jsme chyby, hráli tak jak máme, měli jsme z toho radost, a navíc postoupili do dalšího kola poháru

Los je nám jistým způsobem jedno

Asi doufáte, aby byl los přívětivý. S kým byste se v poháru chtěli utkat na jaře? A podle Vás můžete dalšího soupeře překvapit?

Los je nám jistým způsobem jedno, musíme vyhrát s každým soupeřem, ale kdybychom si mohli vybrat, tak by bylo super si zahrát s některým týmem z extraligy Kert Park Praha nebo HBC Kladno. Myslím si, že jsme ukázali, že dokážeme hrát s každým a když se sejdeme v plné sestavě, tak můžeme překvapit naší bojovností a týmovostí.

Ve 2. Lize to zatím stačí na třetí místo. Panuje spokojenost?

Ano, momentálně jsme třetí, ale sluší se říct, že jsme prohráli jen jeden zápas se Zliví a jeden kontumačně s Táborem, kdy nás trápila marodka. Také máme 2 zápasy odložené, takže sice jsme třetí, ale máme ještě 6 bodů, které můžeme získat a být první. V týmu určitě panuje spokojenost, hrajeme hokejbal, který nás baví a chceme vyhrát titul.