Vyšší ligy

Rozhodně chceme zůstat na místě, kde jsme, zůstává velmi při zemi Petr Maňaska

Datlové z Blatné se po loňském vítězství ve 2. Lize na západě Čech přihlásili do druhé nejvyšší soutěže. Po podzimních zápasech ukázali, že jsou favoritem, se kterým se musí počítat. Jihočeši ztratili pouze 4 body, což o něčem svědčí. Co na to říká Petr Maňaska z týmu Blatné?

Tempo nás nepřekvapilo, nikoho myslím, protože ho udáváme my

Petře, s Blatnou jste po loňské jízdě ve 2. Lize na západě Čech přešli do 1. Ligy. Jak moc velký rozdíl mezi soutěžemi vidíte?

Rozdíl tam samozřejmě je znatelný. Po skončení sezóny jsme hned vlítli do přípravy, která klukům otevřela oči a vzbudila v nich chuť makat a udělat ze sebe mašiny. Výsledek vidíte sami.

Myslím, že přihlášení 1. Ligy byl dobrý krok. Zkvalitnili jste soutěž o další tým. Jak jste spokojen s tempem soutěže? Jak se vám v ní líbí?

Přiznám se, že já osobně jsem našemu týmu moc nevěřil, a proto sem byl téměř jediný, kdo nechtěl hrát tuhle ligu. Hlavně díky času a našemu přístupu, který se teď hodně změnil. Tempo nás nepřekvapilo, nikoho myslím, protože ho udáváme my. (smích)

Po podzimní části jste splnili své předsezónní cíle, které se určitě změnili. Přezimujete na 1. místě divize Západ s velkým náskokem. Jaké cíle budou nastaveny pro jarní část?

Rozhodně chceme zůstat na místě, kde jsme. V play off chceme ukázat reklamu na hokejbal, kdy bychom chtěli pokořit návštěvnost 500 lidí. Za mě s tímhle výkonem se rozhodně nespokojit a chtít víc.

Získali jste celkem 35 bodů a dali jste ze 13 duelů 73 branek. Co stojí za vaší produktivitou? Co byste z vaší hry vyzdvihl? Přeci jenom hodně vašich hráčů boduje, nevyjímaje Vás.

Rozhodně je to týmovost našeho týmu, kdy dýcháme jeden za druhého. A obrovský oheň, který se podařilo ve všech konečně probudit. Naše hra je styl „hrň to dopředu a bojuj“ (smích). To nám myslím docela jde a vychází nám to. Myslím, že jsme nepříjemný tým pro každého soupeře. Zkrátka všechno sedí, jak pr*** na hrnec. Zatím.

Petr Maňaska je součástí dobře pracujícího blatenského týmu, ale hokejbal jeho prioritou není. Zdroj fotky: TJ Blatná Datels.

Zápasy nikde jinde nesleduju, protože mě ostatní týmy vůbec nezajímají

Které zápasy pro vás byly na podzim ty nejzajímavější? Sledujete také vývoj v opačné divizi, se kterou se soutěže protnou ve čtvrtfinále play off?

Pro mě zápasy ze Suchdolem určitě. Je tam všechno, co by měl každý zápas mít. Zápasy nikde jinde nesleduju, protože mě ostatní týmy vůbec nezajímají. Ať si každý dělá, co chce. (smích) Vždycky se stejně všechno dozvím v šatně od našich hokejbalových nadšenců. Hehe.

Kdyby se vám povedlo celou soutěž vyhrát. Chtěli byste okusit Extraligu hokejbalu?

Já určitě ne a doufám, že kluci taky ne. Protože bych kvůli nim samozřejmě partu netrhal. Když vidím kluky, kteří si chodí ťuknout extraligu, tak jestli to tam takhle všichni žerou, tak to není nic pro mě. Mám úplně jiné priority v životě a víkend nechci trávit někde na cestách kvůli smradlavému hokejbalu…

Jaké zimní přestávka vás čeká? Jak se budete na jaro připravovat?

Nás čeká hodně těžká příprava! Od ledna začínáme a slibuju, jestli se teď někdo cítí dobře na hřišti, tak březen bude jezdit, jak Pendolino. Tréninky si děláme sami a doplňujeme to s mým trenér Michalem Reisingerem, kterého kdo zná, tak ví, jaká je to mašina. V plánu máme ještě přípravu, kterou chceme zakončit týmovým soustředěním někde v zahraničí. Oblast prozrazovat nebudu, aby tam pak nezačali jezdit kluci z Kertu, třeba…

Autor fotky: Martin Halíř. Petr Maňaska si užívá zápasy proti Suchdolu. Dokážou si Datlové dojít v první sezóně 1. Ligy pro titul?