Český pohár

Zástupci z jižních Čech v Českém poháru nejspíše končí! Písek šahal po senzaci!

Do 3. kola Českého poháru se z Jižních Čech dostali pouze 2 celky. Byl ním Suchdol nad Lužnicí a druholigový Písek. „Hokejbalisté od Splavu“ vyzvali v duelu extraligové Dobřany, které měly na mále. Šneci houževnatý Písek přetlačili až v nájezdech. Jedinou nadějí na postup je prvoligový Suchdol!

Písek extraligové Dobřany nemálo potrápil!

HC ŠD Písek – TJ Snack Dobřany 2:3ss (0:0,1:1,1:1)

Branky a nahrávky: 17. Rod (Krejsa, Kubiš), 38. Tajbl (Kubiš, Hromádka) – 16. Kovářík D., 44. Malecha (Kovářík J.), 50. Šlehofer V. st. (rozhodující nájezd)

Suverénní písecký tým, který nastupuje v jihočeské druhé lize, čekal silný soupeř z Dobřan. Šneci hrají nejvyšší soutěž, to ale v tomto zápase nebylo poznat. Západočeši přicestovali v oslabené sestavě, čehož se snažili domácí hráči využít. První třetina byla bezbranková, ale na začátku druhé periody šli hosté do vedení po trefě Daniela Kováříka. Domácí bleskově vyrovnali po souhře Kubiše, Krejsy a Rod, jenž zakončoval. Vyrovnaná šachová partie vypadala ve 38. minutě lépe pro Písek, protože šel do těsného vedení po gólu Tajbla. Nervózní Dobřany musely veškerou sílu vrhnout do útoku, což se jim vyplatilo minutu před koncem utkání, kdy vyrovnal Malecha. Prodloužení zápas nerozhodlo, a tak došlo na nájezdy. V nich exceloval trenér a hráč Václav Šlehofer st., který poslal Šneky do 4. kola Českého poháru.

Foto: Václav Kozma. Písek se natahoval po senzaci, která mu utekla v nájezdech.

Suchdol proti Kert Parku nenastoupil!

SK Suchdol nad Lužnicí – HC Kert Park Praha (řeší LK)

Zápas Suchdolu nad Lužnicí s Kert Parkem se bohužel neodehrál. Zápas je odložen na neurčito a řeší ho ligová komise.

Dokáže druholigová Včelnice vyzrát na prvoligové Horaly?

HC Dranreb City Nová Včelnice - HBC Prachatice (odloženo)

V prosinci měla drugoligová Včelnice vyzvat regionálního soupeř z Prachatic. Tento duel však byl odložen na 8. ledna. Kdo postoupí jako jediný zástupce našeho regionu do 4. kola Českého poháru? Prvoligový nebo druholigový zástupce?