Mládež

Byl bych za příležitost rád i letos, doufá Pavel Štrobl

Spousty hokejových hráčů volí jako svůj doplňkový sport právě hokejbal. Jedním z nich se stal již před časem Pavel Štrobl, který ale časově stíhá více soutěží. Letos do nich přidal i juniorku, kde si pochvaluje kvalitu a rychlost ligy.

Před sezónou mi zavolal trenér z Prachatic se zajímavou nabídkou

Pavle, Vy jste začal nedávno hrát za prachatickou juniorku, navíc jste minulý zápas vstřelil první branku, jak vznikl tento přesun?

Před sezónou mi zavolal trenér z Prachatic se zajímavou nabídkou zahrát si extraligu juniorů. Jelikož hraji hokej za Střelce Jindřichův Hradec, potřeboval jsem trochu času na rozmyšlenou, jestli to zvládnu časově. Po krátkém uvažování jsem tuto nabídku rád přijal.

Kromě juniorky, jste nezanevřel ani na mateřský Suchdol nad Lužnicí, kde naskakujete v 2. lize. Kde se vám hraje lépe, když zohledníme i kvality ligy a prostředí?

Kvalita ligy je na 100% lepší ta, kterou hrajeme v Prachaticích, ale prostředí v týmech je dobré. Jak v Prachaticích, tak i v Suchdole.

Pavel Štrobl by chtěl opět dostat šanci v A tým Suchdola. Zdroj fotky: Elba DDM Ústí nad Labem.

Většinou mi stačí dobrá rozcvička

V loňské sezóně jste občas vypomáhal i A – týmu, jak to bude letos? Čekáte na šanci?

Minulou sezónu jsem byl rád za to, že mi trenér tu šanci dal. Ano, čekám na příležitost, byl bych za ní rád i letos.

Podle čeho si vybíráte vybavení na tento sport? Zkuste nám to stručně přiblížit.

Hokejky většinou ty, se kterými se mi nehraje moc dobře na hokeji. (smích) Zbytek vybavení mám od začátku, takže věci, co mi doporučili kluci, co už hráli přede mnou.

Jak se dostáváte do zápasové nálady, co vám pomáhá?

Většinou mi stačí dobrá rozcvička a muzika v šatně.