Mládež

Snažím se dělat to nejlepší pro tým, klade si na srdce kapitán Matyáš Klement

Prachatický dorost zažívá mimořádně povedený vstup do sezóny, kdy ztratil pouze jediný zápas. Že se zde sešel povedený ročník, potvrzuje i jejich kapitán Matyáš Klement, který se spokojí jen s výhrou v lize!

Hlavní cíl je dostat se na finálový turnaj

Matyáši, vy jste vstoupili s dorostem Prachatic do sezóny velmi úspěšně, kdy se momentálně po jediné prohře nacházíte na druhém místě. Čekali jste takový vstup do sezóny? Jaký máte s tímto týmem ambice?

Máme dobrý tým, takže ano, očekávali jsme, že budeme na vyšších příčkách tabulky. Hlavní cíl je dostat se na finálový turnaj, a pak se pokusit vyhrát celou ligu.

Vy v týmu plníte roli kapitána, jaká je to pro vás zodpovědnost? Přistupujete k určitým věcem jinak, co to obnáší?

Samozřejmě nějaká zodpovědnost to je, ale snažím se dělat to nejlepší pro tým. Nic víc bych v tom nehledal.

Kromě dorostu, pravidelně vypomáháte i juniorce, taky jste si připsal jeden start za A – tým v Extralize mužů. Nás teď zajímá druhý zmíněný tým, jak se zjevila tato možnost? Čemu přikládáte, že jste už v 15 letech dostal možnost naskočit do naší nejvyšší soutěže?

Trenér A – týmu za nám řekl, že budeme hrát proti Hradci, nakonec jsme i vyhráli a pro mě to byla velká zkušenost a jsem za ní moc rád. Doufám, že brzo přidám další.

Matyáš Klement žene dorostence Horalů přímo na finálový turnaj. Kam až Prachatice v Extralize dorostu mohou dojít? Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Když chcete být dobrý hokejbalista, tak nemáte moc volného času

Jak probíhá váš normální týden z hlediska sportu, kdy probíhají tréninky? Jak se připravujete mimo hřiště? Co obnáší být hokejbalistou?

Trénuji čtyřikrát týdně a o víkendu mám 2 zápasy, mimo hřiště se připravuju hlavně v posilovně. Když chcete být dobrý hokejbalista, tak nemáte moc volného času, buď trénujete, nebo hrajete zápasy.

Zkusíme si spolu zatipovat, kolik si myslíte, že v letošní sezóně získáte bodů?

V sezóně bych chtěl dosáhnout hranice 30 bodů.