Mládež

Nejdůležitější je pro mě, abychom vyhrávali jako tým, hlásí dorostenec Jakub Slezák

Blatná je v Extralize dorostu první sezónu a s jednou výhrou se zatím nachází na předposlední příčce. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jakub Slezák, který mohl v utkání s Prachaticemi vsítil hattrick. O výsledcích týmů, svých výkonech nebo přechodu do starší kategorie se rozpovídal podrobněji.

Jsme mladý tým, teprve získáváme zkušenosti

Jakube, s Blatnou jste zatím v Extralize dorostu vyhráli jedno utkání a jste na předposledním místě, na šestou pozici ale ztrácíte jen tři body. Jak jsi zatím spokojený s vašimi výsledky?

Jsme mladý tým, teprve získáváme zkušenosti a s výsledky moc spokojený nejsem, myslím si, že můžeme hrát lépe a soupeře více potrápit.

V neděli jste prohráli s Prachaticemi 3:7. Nevydařila se vám především druhá třetina, kde jste inkasovali tři branky. Byla to rozhodující část?

Ano, tři góly ve druhé třetině byly pro zápas rozhodující, protože jsme přestali hrát naší hru a ve třetí třetině si soupeř výsledek pohlídal.

V utkání ses podílel na všech gólech, dva jsi vsítil a na jeden nahrál. Snažil ses pak ještě o hattrick?

Samozřejmě jsem chtěl týmu pomoci gólem a nebo přihrávkou, hattrick by byl jen bonus. Hlavní je pro nás vyhrávat zápasy, což se bohužel v neděli nepovedlo.

Musíme si zvykat hlavně na rychlost soutěže

V letošní sezóně jsi zatím posbíral sedm bodů za čtyři branky a tři asistence a jsi nejproduktivnějším hráčem týmu. Jak hodnotíš své výkony?

Se svými výkony jsem určitě spokojený, ale vždy to může být lepší, ale jak jsem říkal, nejdůležitější je pro mě, abychom vyhrávali jako tým.

V Extralize dorostu hrajete první sezónu. Jak podle tebe zvládáte přechod do vyšší mládežnické kategorie? Musíte si ještě na něco zvykat?

Je to pro mě i pro tým první sezóna a myslím si, že si musíme zvykat hlavně na rychlost soutěže a jako tým se můžeme zlepšit ve všech ohledech.

V neděli vás čeká zápas s Ústím nad Labem, kterému se daří více. Co bude potřeba, abyste přerušili sérii proher?

Myslím si, že budeme muset plnit pokyny trenéra a pořádně bránit a gól můžeme dát z nějakého rychlého protiútoku nebo brejku.