Liga starších žáků

Starší žáci Suchdola přezimují jako čtvrtí! Co na to říká Petr Košumberský?

Podzimní část ligy starších žáků je u konce. Z našeho regionu se blýsknul mladý hráč ze Suchdola Petr Košumberský. Ten v 10 zápasech zaznamenal 33 kanadských bodů za 11 branek a 22 asistencí. Jeho tým se před zimou umístil na celkovém 4. místě. Bude chtít mladý hráč svůj celek posunout výše?

Hodně si na hřišti rozumím s Eduardem Drábem!

Petře, odehráli jste 10 utkání ve Vaší soutěži a stačilo po před zimou na 4. místo. Jak byste zhodnotil vývoj sezóny?

Jsem moc rád, že jsme se s týmem umístili na 4. místě, jelikož se nám poslední čtyři zápasy nedařilo a to dle mého názoru i díky tomu, že jsem mohl, tak jako ostatní hráči, na sobě více individuálně pracovat.

Jak se Vám podařilo v 10 zápasech nasbírat 33 bodů? Jste spíše nahrávač nebo střelec?

První zápas s Blovicemi se mi docela povedl, dosáhl jsem šesti bodů v kanadském bodování, a to mě nabudilo stejně jako ostatní hráče. Hodně si na hřišti rozumím s Eduardem Drábem, se kterým většinou v útoku hraji, myslím si, že jsem lepší nahrávač než on a Eda pak zas lepší střelec než já. Tedy i kanadském bodování je to vidět, kdy mám více bodů za nahrávky.

Který zápas Vás nejvíce bavil? A který byl ten nejtěžší? Ztratili jste v některých zápasech body zbytečně?

Nejtěžší zápas byl pro mě zápas s vedoucí Plzní, se kterou jsme doma prohráli 6:5. Bylo to na výhru, ale nedisciplinovanost některých hráčů nás stála výhru. Jelikož máme mladý tým doplněný mladšími žáky i hráči přípravky, o to víc mě mrzí prohra s Plzní. Po zápasu s Plzní jsme utrpěli další dvě zbytečné porážky s tabulkově slabšími týmy, kdy jsme podle mě soupeře podcenili a nehráli takový hokejbal, který opravdu umíme.

Nejtěžší zápas byl pro mě s vedoucí Plzní!

Foto: Martin Halíř. Petr Košumberský zachycen při vstřelení své branky proti Blovicím.

Jak se budete připravovat na jarní část? Budou probíhat nějaké týmové tréninky?

V zimní přípravě budu dělat všechno pro to, abych tím, že budu fyzicky připraven do jarní sezony, pomohl celému týmu k výhrám a budu se společně s týmem hrát o titul. Třeba Plzeň také klopýtne, je to jen sport. Budu na sobě pracovat a makat minimálně 2x týdně na tréninkách naplno, budu individuálně posilovat a běhat. Nevím, zda budou v zimě nějaké speciální tréninky, předpokládám, že ano, například dnes jsme pouze běhali, kdy hřiště bylo zapadané sněhem a hodně sněžilo. Těším se na jarní sezónu, snad začne a odehrajeme i odložené podzimní zápasy kvůli Covidu. Také mě moc potěšilo, že jsem byl trenérem vybrán na Camp U14 v Dobřanech, což mě nadále motivuje na sobě pracovat.


Tabulka Liga starších žáků - Čechy Jih + Západ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Inter Blovice
1 6:2 3
2.
HBC Prachatice
0 0:0 0
3.
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0
4.
TJ Tatran...
0 0:0 0
5.
TJ Blatná Datels
1 2:6 0