Reprezentace

Naprostá většina zápasů byla divácky atraktivní, zhodnotil turnaj Masters Jaromír Kotlík!

Reprezentovat Českou republiku je sen každého hokejbalisty, že ta cesta nekončí v A – týmu dokazují borci z reprezentace Masters, kteří se i ve svém vyšším věku stále sportem baví! Jedním z nich je i Jaromír Kotlík.

Myslím, že ve všech sportech mají turnaje kategorie Masters trochu jinou atmosféru

Jaromíre, jak přišla nabídka reprezentovat Českou republiku v Masters?

První kontakt s Masters jsem měl již před čtyřmi roky, před mistrovstvím světa na Bermudách. Tenkrát jsem to bohužel nebyl schopný zvládnout. Když jsem se dozvěděl, že se má konat šampionát v České republice konkrétně v Českých Budějovicích, bylo pro mě velkou výzvou se turnaje zúčastnit před domácím publikem. Bohužel kvůli okolnostem byl turnaj několikrát přeložen, a proto muselo být změněno i dějiště do Nového Strašecí a Kladna.

V čem je jiný „Masters“ hokejbal od klasického ligového, na který jste zvyklý?

Myslím, že ve všech sportech mají turnaje kategorie Masters trochu jinou atmosféru než klasický ligový hokejbal. Je to setkání s vynikajícími sportovci, kteří byli úspěšní ve svých klubech, měli to štěstí, že jim vydrželo zdraví a byli schopní se fyzicky připravit. Náš tým patřil k těm věkově starším, hodně kluků už překročilo padesátku a nezbývá než před nimi smeknout, jak tento fyzicky náročný turnaj zvládli. Na všechny turnaje včetně těch přípravných se vždy všichni těšíme, protože kromě sportu se jedná hlavně o setkání s přáteli.

Jak byste zhodnotil letošní ročník MS Masters? Ať už organizačně anebo herně?

Turnaje se zúčastnilo 12 týmů mužů a 6 týmů žen. Hrálo se v Novém Strašecí a Kladně. Organizátorů a všem, kteří se na organizaci podíleli patří velké díky. Vše bylo perfektně připravené od začátku až do konce šampionátu. Diváci měli možnost vidět na hřištích opravdové legendy našeho sportu, spoustu bývalých reprezentantů, a tomu také odpovídala kvalita předváděné hry. Naprostá většina zápasů byla vyrovnaná a divácky atraktivní.

Tým Masters ČR před Mistrovství světa Masters v Novém Strašecím a Kladně. Zdroj fotky: Maters ČR.

Diváci měli možnost vidět na hřištích opravdové legendy

Na které zápasy budete vzpomínat? Jaký soupeř na Vás udělal dojem?

Pro každého hokejbalistu je samozřejmě svátek zahrát si proti zámořským týmům Kanady a USA, ale i ostatní soupeři byli velmi dobří a hráli pěkný hokejbal. Třeba Řecko hrálo parádně a oba Slovenské týmy byly také skvělé. Derby mezi týmy ČR bylo také super. Samozřejmě jsme také všichni fandili našim ženám, na ty nesmíme zapomenout. Nejvíc vzpomínat budu asi na poslední zápas proti týmu Bohemia Central, který jsme vyhráli v prodloužení brankou Petra Paščenka.

Plánujete se s týmem zúčastnit i dalšího ročníku MS Masters?

Další šampionát by měl být za dva roky a po čtyřicítce je každý rok opravdu znát. Pokud mi ovšem vydrží zdraví a budu schopný se dobře připravit, tak abych se za svůj výkon na hřišti nemusel stydět, tak bych se samozřejmě zúčastnil rád.