Reprezentace

Zhodnocení Mistroství světa ISBHF Masters 2022! Měli Jižní Čechy své zastoupení?

Mistroství světa ISBHF Masters 2022 konané na Kladně a v Novém Strašecí je již minulostí. Jak turnaj dopadl pro české celky?

Z pohledu Jižních Čech jsme měli zastoupení pouze v B skupině

Mistroství světa bylo rozděleno do dvou skupin A a B. V první skupině A, která se hrála na Kladně, nastoupili týmy Old Boys Slovakia, Rakousko, Tým Kanady, USA United, Central Bohemia a Tým České republiky.

V B skupině odehrané v Novém Strašecí se utkali mužstva USA, Kanada Saskatchewan, Slovenska, Řecka, Velké Británie a druhým týmem České republiky.

Z pohledu Jižních Čech jsme měli zastoupení pouze v B skupině v týmu s názvem Czech Republic Masters. Zde jsme mohli spatřit Ondřeje Průšu a Petra Pasčenka z Pluhova Žďáru, Jiřího Hronka z Písku, Jaromíra Kotlíka z Prachatic a Martina Čapka z Jindřichova Hradce.

Jak již bylo zmíněno, Česká republika představila MS Masters dva české celky, pokud bychom nepočítali Central Bohemia, kteří vystupovali mimo hlavičku českého hokejbalu.

Tým České republiky postoupil z kladenské skupiny ze třetí příčky, kdy dokráčeli až do semifinále ve kterém v poměru 1:2 prohráli s Kanadou, poté je čekal boj o třetí příčku, který prohráli s druhým kanadaským výběrem 5:6 a brali tedy 4. místo.

Naši pozornost, ale jistě zaslouží celek druhé skupiny, kde jsme měli již zmíněné zastoupení. Ten postoupil po vzoru svého druhého českého kolegy ze třetí příčky, když zápasy ve skupině odehrál následovně (v závorkách budou uvedeni střelci branek z Jižních Čech):

Česká Republika : Velká Británie 9:0 (Kotlík, Pasčenko)

Česká Republika : Slovensko 1:3

Česká Republika : USA 3:6 (Pasčenko)

Česká Republika: Kanada Saskatchewan 1:2 ss.

Do vyřazovacích bojů dostali ve čtvrtfinále tým Kanady, na který ale bohužel nestačili, a s výsledkem 4:0 byli odkázáni na zápas o 5. místo ve kterém vyzvali tým Central Bohemia, dokázali zvítězit 3:2, a i díky brance Pasčenka si vezou z MS Masters 2022 5. místo