Reprezentace

Suchdol byl na Evropském poháru vidět! Jan Pavlík si přivezl zlato!

SK Suchdol nad Lužnicí měl na Evropském poháru hojné zastoupení. Za „Red“ tým České republiky nastupoval suchdolský Jan Pavlík, kterého jsme o akci vyzpovídali. Za „White“ tým Česka zase nastupoval Oliver Dráb. Jaké to pro Jana Pavlíka bylo, když ve finále porazil právě druhý český celek?

Je to pro nás vždy takové zpestření hrát proti sobě

Honzo, svými výkony společně jste se s Oliverem Drábem dostali do reprezentace do 16 let. Měl jste z toho radost?

Měl jsem z toho obrovskou radost, za pozvánku do reprezentace jsem vždy rád.

Akorát to mělo jeden háček. Vy jste byl v „Červeném“ týmu a Váš kolega v „Bílém“. Nemrzelo Vás to? Nechtěl jste si zahrát spíše s ním?

Ani moc ne, jelikož s Oliverem hraju už od mala v Suchdole, kde jsme toho odehráli spolu už opravdu hodně, je to pro nás vždy takové zpestření hrát proti sobě.

Průběh turnaje dopadl tak, že si to české týmy rozdaly ve finále. Jaké to bylo hrát proti hráčům, které znáte, na mezinárodní akci?

Vždy je to pro mě něco speciálního když hraji proti klukům, které znám. Mám pak ještě větší motivaci (úsměv), spíš jsem rád že si s nimi mohu zahrát na takové úrovni.

Jak se povede Janu Pavlíkovi v letošní sezóně. Autor fotky: Martin Halíř.

Vždy je to pro mě něco speciálního

Vy jste stál na straně vítězů a mohl jste se radovat ze zlata. Jak jste se cítil, když například Oliver musel brát stříbro?

Cítil jsem se dobře, protože vyhrát zlatou a stříbrnou medaili na Evropském poháru je něco skvělého.

Jak se těšíte na příští sezónu? Jak jste se připravoval? A jaké jsou Vaše cíle?

Těším se strašně moc, letos jsem se moc nepřipravoval, jelikož jsem skoro každý den chodil na brigádu, ale když už byl čas, tak jsme se sešli a šli si zahrát, nebo jsem si šel zaběhat. Určitě bych chtěl ve všech kategoriích mířit vysoko a být ještě víc produktivní.