Ženy

Dlouho jsem si přála se do nominace žen dostat, svěřila se vicemistryně světa Michaela Krásová

Mezi dalšími dívky, které byly vybrány reprezentovat Českou republiku, patří i Michaela Krásová, která v letošní sezóně pokořila hranici 100 bodů. Mimo to zcela ovládla Ligu žen a znepříjemňovala hru soupeřům v dorostu.

Chlapecký hokejbal je určitě mnohem tvrdší

Michaelo, v letošní sezóně si naprosto bodově explodovala, kdy máš z 50 utkání na klubové scéně 101 bodů, co za tím stojí? Nutno podotknout, že si excelovala i v chlapeckých soutěžích.

Myslím si, že jedním z hlavních důvodů bylo to, že jsem kolem sebe měla skvělé spoluhráče a spoluhráčky, se kterými si to dokážeme dobře nahrát a padají z toho góly.

Mezi těmi 50 duely, je polovina zápasů odehrána mezi chlapci, jaký vidíš hlavní rozdíl mezi ženským a chlapeckým hokejbalem?

Chlapecký hokejbal je určitě mnohem tvrdší, častěji ležím na zemi. (smích) Na zpracování míčku, nahrávku i střelu je mnohem méně času, než když hraju za holky. Zase naopak když hraju s holkami, tak si více nahráváme a nesolujeme.

Michaela Krásová exceluje v dresu ženských Prachatic, navíc odletěla do Kanady pro stříbrnou medaili! Zdroj fotky: HBC Prachatice.

Na začátku turnaje byl stres docela veliký

Za tyto skvělé výkony si byla odměněna nominací do A – týmu reprezentace žen. Jaké jsi měla pocity, když si se to dozvěděla?

Byla jsem neskutečně ráda, že jsem dostala tu šanci si v A – týmu žen zahrát. Je to samozřejmě o něco vyšší úroveň a dlouho jsem si přála se do této nominace dostat.

Na turnaji v Kanadě si hrála taktéž dobře, jak si pracovala se stresem během turnaje? Co říkáš na mezinárodní hokejbal?

Na začátku turnaje byl stres docela veliký. Každopádně zápas od zápasu to bylo lepší. Asi nejvíce to ze mě spadlo, když jsem dala první gól, ale stejně mě stres doprovázel v každém zápase. Mezinárodní hokejbal žen se dá srovnat se zápasy kluků z dorostu nebo juniorky. Většina zápasů byly dost rychlé a kontaktní.