Reprezentace

Blížící se Mistroství Evropy do 20 let ! Václav Kovařík odkrývá svou formou před tímto turnajem

Václav Kovařík se věnuje hokejbalu od 5 let a každým rokem se zlepšuje. Byl již na Světovém poháru za tým U16, nebylo tedy divu, že se hravě posunul mezi U20. V letošní sezóně poprvé okusil prvoligový hokejbal a hned se mu s týmem podařilo skončit až před branami finále.

Samozřejmě je nepříjemné skončit před branami finále

Václave, v letošní sezóně jste dokázali, jakožto nováček, dokráčet až do semifinále, kde jste vyhráli pouze jediný zápas nad Vlčí smečkou, která nakonec postoupila. Považuje vaše letošní konání za úspěšné, nebo byli ambice vyšší?

Samozřejmě je nepříjemné skončit před branami finále, ale sezónu považujeme za velmi úspěšnou. Nikdo z nás nečekal, že se dostaneme takhle daleko.

Letos jste měl možnost již druhý rok zahrát si juniorku za Prachatice, v čem vidíte přínos těchto zápasů ve Vaší kariéře?

Juniorská soutěž přináší více času na všechno, takže si můžu něco zkusit a dovolit si toho daleko více než-li v první lize, kde už na chyby tolik prostoru není.

V juniorce můžete strávit ještě ročník, proslýchá se ale, že vaše kroky povedou jinam, je tomu tak?

Je tomu skutečně tak, v juniorce mi zbývá poslední ročník, cítím ale, že bych se rád posunul dál. Mým snem je zkusit si zahrát příští rok nejvyšší soutěž.

Foto: HBC Prachatice. Václav Kovařík patří mezi mladé talentované hokejbalisty. Pomůže výběru U20 k medaili na Evropském poháru?

Já odjakživa rád bránil, ale nejlepší pocit je, když dokážete něco ubránit

Úkolem obránce není jenom bránit, je to i o střílení branek, kterých jste letos posbíral 19. Která činnost Vás baví více? Bránit nebo dávat góly?

Obojí má něco do sebe. Já odjakživa rád bránil, ale nejlepší pocit je, když dokážete něco ubránit a pak z toho dát gól. (smích)

Jak jsem již zmínil, nebude to Vaše první reprezentační akce. Co od téhle očekáváte? Bude zde nějaký rozdíl oproti Světovému poháru?

Určitě očekávám rozdíl v rychlosti a intenzitě hry. Tam, kde jsem před lety nepotřeboval tolik sílu a rychlost, tam se mi to bude na Mistroství Evropy hodit. (smích)

Poslední otázka směřuje spíše na týmový úspěch. Kam až myslíte, že nadcházejí reprezentační cesta dokráčí?

Osobně doufám, že co nejdále. Věřím, že máme všichni hlavy nastavené stejně a budeme se snažit, aby se hrálo o nejvyšší příčky.