2. liga

HbC Zliv proskákala základní částí snadno, když z dvaceti zápasů ztratila pouhých pět bodů! Poslední zápasy play-off jim ale dělaly problémy, ví Adam Sochor

HbC Zliv od začátku sezóny ukazovala, že její cíl je jediný, zvednout mistrovský titul nad hlavu! Po základní části okupovali jednoznačně první příčku a do celého play off vstupovali jako největší favorité, o to více je musí mrzet, že byli tak blízko a berou pouze druhé místo.

Hrálo se nahoru, dolů

Adame, v sérii jste vedli 2:0, přesto to nedopadlo. Co za tím stálo, že jste si nechali sérii uniknout mezi prsty?

V prvních dvou domácích zápasech jsme hráli velice dobře, běhali jsme, proměňovali jsme šance a šli jsme si tvrdě za výhrou. Venku v Prachaticích to byly ale jiné zápasy. V prvním jsme prohráli 2:1, bylo to opatrné z obou stran, věděli jsme, že jde o hodně. Druhý zápas, který jsme taktéž prohráli, rozhodly nájezdy a herní projev byl zcela jiný. Hrálo se nahoru, dolů. Za mě to bylo vyrovnané utkání a nájezdy, to už je v podstatě o štěstí. V posledním zápase se nám nepovedla první třetina a museli jsme neustále dotahovat. Další třetiny už byly z naší strany lepší, ale na vítězství to bohužel nestačilo. Nezbývá mi nic jiného než soupeři pogratulovat.

Vy jste již v předešlé sérii téměř nepostoupili, když jste dovolili Jindřichovu Hradci srovnat sérii na 2:2. Jak jste viděl tyto souboje?

Stejně jako proti Prachaticím jsme oba domácí zápasy hráli výborně a dotáhli je do vítězného konce. Říkali jsme si, že na tyto výkony musíme navázat, ale bohužel se nám to vůbec nepovedlo. (smích) Poslední zápas jsme hráli výborně, a tak postoupili do finále.

Je mi jasné, že bude teď těžké o tom mluvit, ale jak byste se ohlédl za uplynulou sezónou? Berete druhé místo jako neúspěch?

Pro mě to žádný neúspěch není, ba naopak. Hrozně mě mrzí, že jsme to nedokázali dotáhnout až do vítězného konce, a to zejména kvůli spoluhráčům, kteří na to makali celou sezónu. Mně nepřísluší hodnotit celou sezónu, mám hokejbal jen jako doplněk k hokeji. Vždy když mám čas, tak si jdu rád zahrát. Ke klukům jsem se připojil až po skončení hokejové sezóny, stihnul jsem poslední zápasy v základní části, tím pádem pak celé play-off. Finále se mi líbilo, zápasy měly dobrou úroveň, atmosféra byla taky super a já jsem si to prostě užíval. (smích) Je pravda, že jsem toho měl občas dost, přeci jen od května máme na hokeji suchou přípravu a za poslední dva měsíce jsem měl jediný den volno. Na finále jsem přijel rovnou ze soustředění a pak se na něj hned vrátil. Snažil jsem se klukům pomoci, jak jen to šlo. Vrátím se ale na začátek, finále beru jako úspěch celého týmu. Jsem rád že mě kluci vzali mezi sebe, máme tady ve Zlivi skvělou partu, což si myslím, že je základ všeho.

Autor fotky: Lea Mátlová. Adam Sochor posílil HbC Zliv z juniorského Motoru. Pomohl ke 2. místu!

Některé situace bych řešil s odstupem času jinak

Pokud by se trofej příští rok povedla, pomýšlíte v týmu nad postupem do vyšší soutěže?

To je otázka spíše na někoho jiného. (smích) Jak jsem říkal, mám to pouze jako doplněk a do tihle záležitostí nevidím.

V play off se Vám podařilo nasbírat v 10 duelech 9 kanadských bodů. Jsi se svými výkony spokojen, nebo cítíš, že si tomu mohl dát více?

Vždycky to může být lepší, některé situace bych řešil s odstupem času jinak a těch bodů by mohlo být i více. (smích) Vím ale, že jsem do toho dal všechno a jsem upřímně rád, že jsem dohrál ve zdraví. Je mi 17, takže mám pořád košík a ten na některé protihráče, ale i diváky působí jako červený hadr na býka. Nestěžuji si, to ke sportu patří, byl jsem za to někdy i rád, dokázalo mě to nakopnout a pomáhalo mi to k lepším výkonům.

Hokejbal si okusil již v roce 2012, přesto to není tvůj jediný sport, že? Čemu se dále věnuješ?

Jak jsem již zmínil, hraju hokej za juniorku v Motoru a navštěvuji třetí ročník gymnázia.

Tabulka 2. Liga - Čechy Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HC ŠD Písek
20 169:48 54
2.
TJ HBC Olymp...
20 148:61 47
3.
HbC Zliv
20 158:44 45
4.
HBC Prachatice B
20 109:56 45
5.
TJ Sokol Planá nad...
20 117:75 37
6.
HBC Vikings České...
20 87:74 31
7.
SK Suchdol nad...
20 82:106 26
8.
TJ Blatná Datels B
20 65:111 20
9.
SK Beer Stars...
20 76:121 16
10.
HBC Prachatice C
20 40:165 6
11.
TGB Swietelsky...
20 28:218 3