Vyšší ligy

Pedagog zaskočil Buldoky a postoupil do semifinále 1. Ligy! Jak postup těší tahouna Jihočechů Ondřeje Bártu?

SK Pedagog v premiérové sezóně ve druhé nejvyšší soutěži udělal úspěch již teď. Jihočeši ukázali, že hokejbal hrát umí! Hokejbalisté Pedagogu se ve čtvrtfinále potkali s brněnskými Buldoky, které vyřadili 3:1 na zápasy. Jak postup těší Ondřeje Bártu? Jak náročná to pro něj byla série?

Do čtvrtfinále jsme šli s pokorou

Ondřeji, gratuluji k postupu do semifinále. Začal bych úplně od začátku. S čím jste šli do čtvrtfinále? Co jste říkali na soupeře z Brna?

Děkujeme za gratulaci. Do čtvrtfinále jsme šli s pokorou a řekl bych i s velkým respektem, protože se soupeřem z Brna jsme nikdy nehráli a tudíž jsme nevěděli, co od nich můžeme očekávat. Říkali jsme si, že když zvládneme jedno utkání vyhrát, tak budeme spokojení.

Začínali jste na hřišti Brna, kde jste v první duelu dokázali zvítězit 0:1 v prodloužení. Jaký to byl zápas? Nejspíše se hodně sázelo na obrannou hru.

Již od úvodní minuty nám Brno ukázalo, že to nejsou žádní „nazdárkové“ a že opravdu neskončili druzí na východě náhodou. My jsme se dostali do hry až tak v půlce první třetiny. Do té doby nás držel skvěle chytající brankář. Poté se hra vyrovnala a čekalo se na to, kdo udělá první chybu.

Vy jste se svým bratrem však dokázali vstřelit rozhodující gól. Jak se vám to povedlo?

Řekl bych, že branka padla z nenápadné situace, kterých bylo v zápase mnoho. Z rohu jsem nahrával před branku a nebojím se říct, že jsem vsázel i trochu na náhodu a naštěstí se tam brácha motal a vsítil.

Už jsme se všichni viděli po zápase v hospodě

Ve druhém duelu byl k vidění hodně podobný hokejbal? Jak jste to viděl Vy? Co rozhodlo ve váš prospěch?

Ano, hokejbal to byl podobný jako v sobotu. Ale hned po úvodním vhazování se nám podařilo střelit branku a to nás nakoplo a dodalo potřebné sebevědomí. Tudíž jsme se už tolik nebáli jako předchozí den a sem tam jsme i vystrčili růžky.

Série se poté přesunula na vaše hřiště, kde jste v prvním duelu podlehli. Ukázalo Brno svou sílu, když snížilo stav série?

K výhře Brna jsme velice pomohli, protože už jsme se všichni viděli po zápase v hospodě, jak slavíme postup do dalšího kola play off. Přeci jenom jsme si přivezli z Brna dvě výhry a vůbec jsme si nepřipustili to, že Brno sem nepřijede jen tak. Soupeř v sobotu zaslouženě vyhrál.

V neděli jste však zápas vyhráli a postoupili do semifinále. Je to pro Vás úspěch?

Úspěch? Je to obrovský úspěch. My jsme měli cíle na tuto sezonu takové, že uděláme stabilní mužstvo a zapracujeme mladé hráče a časem se uvidí, co bude dál. Ukázali jsme lidem, kteří tomu nevěřili, že se může hrát na Pedagogu i 1. liga.

Teď si to v semifinále rozdáte s Vlčí Smečkou. Jak se na to těšíte? Máte šanci na postup, když bylo Ústí v základní části tak dominantní?

Těšíme se, ale přáli jsme si spíš tým z východu, abychom hráli s týmem, se kterým jsme v základní části nehráli. Ano, Ústí bylo dominantní, mají tam skvělé hráče, ale dva zápasy jsme si prohráli sami jen díky svým vyloučením, a dokonce jsme byli první, kdo si s Vlčáky dokázal poradit. Doufám, že udržíme naši disciplínu na uzdě a série bude napínavá až do poslední minuty.

Zdroj fotky: SK Pedagog České Budějovice. Pedagog oslavil postup do semifinále, jak si v něm poradí se Smečkou?