Zprávy RSHb

MS Masters 2020 bude v Českých Budějovicích

Od 17. - 21.6. 2020 se v českobudějovické Budvar Aréně uskuteční Mistrovství světa v hokejbalu kategorie Masters. Na turnaji ISBHF - mezinárodní hokejbalové federace se představí ta největší hokejbalová esa v historii!

Bude to akce mimořádného rozsahu. Naposledy se pod Černou věží uskutečnil světový šampionát v některém z kolektivních sportů v roce 2005, kdy byla právě Budvar aréna dějištěm jedné ze skupin hokejového mistrovství světa do osmnácti let.


Jeden ze členů organizačního štábu Přemysl Horák už má za sebou několik schůzek s vedením města Českých Budějovic i Jihočeského kraje. „Město i kraj nám vycházejí maximálně vstříc. Výrazně nám pomohly s úhradou nákladů na pronájem Budvar arény,“ chválí si předseda SK Pedagog. „Jedná se o akci mimořádného rozsahu. Představí se dvanáct týmů mužů a premiérově také ženy. Přijedou i Kanada, Spojené státy, ale také třeba Bermudy,“ vypočítává.


V letošním roce vyjde kniha o založení hokejbalu


Hokejbal vznikal právě v Českých Budějovicích a má zde mimořádnou tradici. „Půjde o velkou akci pro celé město i náš kraj. Přejeme si, aby se všechno vydařilo a panovala maximální spokojenost ze všech stran,“ věří. „Cítíme velkou podporu ze strany Českých Budějovic i Jihočeského kraje, což je důležité pro rozvoj hokejbalu, ale i celého sportu na jihu Čech,“ zdůrazní Horák.